Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in moderatörlüğünde Başkent Kulisi programının bu haftaki konuğu Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren...

İşte Abdullah Eren'in açıklamalarından satır başları:

TİKA ile Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Avrupa'ya çalışmak için giden vatandaşlarımız ile hükümetlerimizin gündemine geldi. Bununla alakalı bir mekanizma kurulması gündeme geldi. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız çok iyi başarı örnekleri göstermişler. Zaman zaman uyum konusunda sıkıntılar da yaşanmış. 7 milyonluk Türk diasporası var. Bu vatandaşlarımız dünyanın farklı ülkelerindeler. Özlem Türeci ile Uğur Şahin'in geliştirmiş olduğu aşı ile Almanya'daki Türklerin başarısı dünyaya mal oldu. Çok gelişkin bir STK'mız var Avrupa'da.

Biz proje destekleri de veriyoruz. İsmimizde akraba topluluğu var. Akraba ibaresi bize has bir ibare. Akraba bizim tarihi kültürel geçmişimize çok yakışan bir kelime. Osmanlı'da aynı dini aynı dili paylaştığımız milletler gibi. Bu sınırların dışında kalan yerlerde de çalışmalarımız var. Bizim STK'larımız başta Afrika olmak üzere faaliyetlerde bulunuyorlar. YTB'nin uluslararası öğrencileri var. Dünyanın en iyi öğrencilerini Türkiye'ye getirmeye çalışıyoruz. Devletimizin bursuyla okuyorlar.  Türkiye'nin gönül coğrafyası çok geniş. Tüm bunlara yönelik yapılan saldırılar takip ediliyor. Batı Trakya'daki Türkler 150 bin nüfuslu ve Lozan'dan kaynaklanan hakları olan bir topluluk. 

Yunanistan AİHM kararlarını uygulamıyor. 

 

Yorumlar 0 Yorum Var