Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, TOGG'un yerli ve milli olmadığı yönündeki çıkışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan yanıt geldi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı bir konuşmada Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli üretim olmadığını belirterek, "Gerçekten yerli üretim istiyorsak bunun yöntemi tasarımını, pil ve motor teknolojisini başka bir ülkeden almak değil. O zaman TOGG millî ve yerli bir otomobil olmuyor" ifadelerini kullanmıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ali Babacan'ın sözlerine cevap verdi.

BAKAN VARANK'TAN CEVAP: AH FREN ALİ AH...

Sosyal medya hesabından Babacan'a cevap veren Varank, ''Bu arkadaş geçmişte, tersane ve tekstilcileri toplayıp "Bu sektörlerde gelecek yok, bırakın" diyordu. Bugün dünyanın en teknolojik gemilerini üretiyor, 20 Milyar Dolar tekstil ihracatı yapıyoruz. Belli ki otomotiv endüstrisindeki hızlı dönüşümün de cahili…Ah Fren Ali ah!'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Ihsan 12.01.2022 21:00
    Bir girişim dır bu , eksiği ve yanlışı olabilir. Bunlar zaman içinde düzeltilecektir. Herşey mükemmel olmasını beklersek hiç birşey yapamayız. Benim takıldığimm nokta yapilan modeller hep zenginlere hitap ediyor olması bu fiyatlarla kaç Türk vatandaşı satın alabilir? Bakınız Toyota bile pazar boşluğunu gördü ,iki kişilik modeli daha uygun fiyatla piyasaya sürdü.
  • İsi 12.01.2022 11:38
    He he anlat. Kedi eremediği ete mundar dermiş anca bidi bidi ilk seçimlerde bye bye Ali
  • Celal Bozkurt 11.01.2022 14:33
    Sayın Ali Babacan'ın "pil ve motor 'YERLİ DEĞİL' iddiasına , satın bakan Varank neden 'YERLİ' diyemiyor acaba!?
  • halıl 11.01.2022 14:25
    satılmış kıtapsızlar..Imansızlar..memleket duşmanları bukadara olmazkı..bu nasıl dunya..sankı olmiyecekler..İçimizdekı haınler..Gül ün dıkenlerı..
  • Kenarmahalle 11.01.2022 11:50
    Guya cok biliyo, guya en iyi o biliyo... Dün söyledigi sözü, bugün yaliyorsa senden adam olmaz.
Daha fazla yorum görüntüle