11 Ocak 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Omicron selam verene bulaşıyor

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Omicron'un 10 kat daha hafif seyreden ama belki 100 kat daha bulaşıcı bir varyant olduğunu söyleyerek, "Omicron olan bir kişiye 30 santimetreden selam verseniz bulaşıyor" dedi.

Bahçeli’den HDP’li Güzel’e tepki

MHP lideri Bahçeli, PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel'e tepki göstererek, "Meclis'te terörist istemiyoruz" dedi. 

HDP'li Güzel ile fotoğrafı olan terörist askerlerimizi şehit etmiş

HDP'li vekil Semra Güzel ile birlikte fotoğrafları ortaya çıkan PKK'lı terörist Volkan Bora'nın, 2015 ve 2016 yılında 2 asker ile 1 güvenlik korucusunun şehit edildiği saldırının faillerinden olduğu belirtildi.

5 ülkeye uçuşlar yeniden başladı

Koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce durdurulan Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'den uçuşlar dün itibariyle yeniden başladı.

Akdeniz’de büyük deprem

Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında, Türkiye'de de hissedilen 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Türkiye dışında Mısır, Lübnan ve Suriye’de de hissedildi. 

Rus askerleri Kazakistan’dan çekiliyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Rus ordusunun Kazakistan’dan 2 gün içinde çekilmeye başlayacağını ve çekilmenin en fazla 10 gün süreceğini açıkladı. 

Ahmet Çalık hayatını kaybetti!

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'un futbolcusu Ahmet Çalık, trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaza bu sabah, Ankara-Niğde yolunda meydana geldi. 

Yorumlar 36 Yorum Var
  • Şimal 12.01.2022 10:22
    Günaydın, tünaydın deyincede bulaşıyormu acaba.
  • YAZIK 12.01.2022 10:14
    Bir mikrop üretip, insanlığa saldılar! Ne komşuluk kaldı, ne akraba ziyareti, ne bayramlaşma kaldı nede omuz omuza ibadet! Şu attığınız başlık ne kadar manidar bir bakar mısınız? (SELAM VERENE BULAŞIYOR) diyorsunuz... Şimdide sıra insanların selamlaşmasına mı geldi?
  • selamunaleykum 12.01.2022 08:51
    vaybe selam vermek sünnet almak farz onuda yasaklıyorlar :(
  • 696 khk 12.01.2022 03:24
    Pozitif olsan 7 gün sonunda test verip tekrar pızitif olsan bile çalıştırıyorlar tabiki bitmez bu salgın
  • 696 khk 12.01.2022 03:22
    Test veriyorsun pozitif çıkıyor 7 gün karantina 5 gününde veya 7 günde test veriyorsun tekrar pozitif eee neymiş karantina süresi bittiğinden mecburen çalışacaksın böyle bi saçmalık mı var tabi ki bitmez bulaş hızlı olur buna bi, çözüm bulmalatı gerekiyor adam pozitifse 5 günde geçmiyor zaten virüs boşuna hijyrn maske afamlar pozitif çalıştırıyorlar sonrafa vaka bitsin biter mi böyle
Daha fazla yorum görüntüle