Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in açıkladığı Rus askerleri için geri çekilme süreci başladı. KGÖA Kuvvetleri'nin çekilmesi için askeri tören düzenlenirken Kuvvet komutanı Andrey Serdyukov, askerleri selamladı.

Kazakistan'da darbe girişimi olarak adlandırılan büyük provokasyonlara, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in talebiyle, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) tarafından müdahale edilmişti. Müdahale sonrasında girişim bastırılırken Rus askerlerinin ne zaman ülke topraklarından çekileceği tartışması başlamıştı. Konuyla ilgili daha önce elişkili açıklamalar yapılırken, ülkedeki askerlerin çekilme süreci bugün itibarıyla resmiyet kazandı.

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

KGAÖ'ye bağlı askerlerin çekilme süresi Tokayev tarafından 2-10 gün arasında gerçekleşeceği açıklanırken, bugün askerlerin ülkelerine dönüşü için süreç başladı. Kuvvetlere bağlı askerler için Almatı'da resmi tören düzenlendi. Kuvvet komutanı Andrey Serdyukov'un da katılım sağladığı törende askeri geçit düzenlendi, konuşmalar gerçekleştirildi.

ÇEKİLME HAKKINDA KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Rus askerlerinin çekilme sürecinin 2 ila 10 gün arasında süreceğini duyururken, Rusya Savunma Bakanlığı da Tokayev'in açıklamalarının hemen ardından farklı bir yorumda bulunmuştu. Bakan Sergey Şoygu, askeri operasyonun süresiyle ilgili bir değerlendirme yapmayı redderken, kuvvetlerin görev süresi ile ilgili  "Kazakistan'ın istikrarının sağlanana kadar buradayız" açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • e....taş 13.01.2022 23:33
    rus bayrağı, sırp bayrağı aynı,sadece kırmızı ile beyazın yeri değişik..
  • Deli bozkurt 13.01.2022 23:09
    Turk askeri varken onlarin ne isi var anlamadim daha 1 ay gecti Turk birligi kuruldu dediler
  • Başdaş 13.01.2022 20:28
    Bence, Biden'in ''Ruslar, girdikleri yerden çıkmazlar'' demesi Rusların, bu izlenimin üzerlerine yapışmasını engellemek için Kazakistan'dan ayılmalarına sebeb oldu
  • tepki 13.01.2022 19:34
    zaten ora halkin yarisi russ ve rusya icin calisan casuzmus sadece usa yanlisi olanlari temizlediler yani usa ve natoya darbe vurdular kim kim ile savac yapti anlamak zaten zor da olay bu bence
  • Turk 13.01.2022 17:35
    Rusya aldi alacagini kazaklara senin abin benim dedi ve eski sovyeti diriltmeye ugrasiyor putin.Cok kurnaz bir adim.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek