Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, iki İsrail askerinin Filistinli bir genci gözaltına alırken selfie çektiği görüntü tepki çekti.

İsrail polisi, ağaçlandırma faaliyeti kapsamında yürütülen kazı çalışmalarına karşı başlatılan protestolarda bu hafta 87 Filistinli bedeviyi gözaltına aldı.

İsrail'in Necef (Negev) Çölü'nde Filistinli bedevilerin arazi mülkiyetlerini tehdit eden "ağaçlandırma" projesine karşı devam eden protestolarda hafta başından bu yana en az 87 kişi gözaltına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, iki İsrail askerinin Filistinli bir genci gözaltına alırken selfie çektiği görüldü.

Görüntüler, sosyal medyada tepki çekti.

Necef Çölü'nün yerli topluluğu Filistinli bedeviler, kendilerine ait arazilerde İsrail'in yarı resmi devlet kurumu Yahudi Ulusal Fonu tarafından yürütülen ağaçlandırma faaliyetini "mülkiyetlerine el koyma planının bir parçası" olarak görüyor.

İsrail polisi, ağaçlandırma faaliyeti kapsamında yürütülen kazı çalışmalarına karşı başlatılan protestoları şiddet kullanılarak bastırdı.

Olaylarda gözaltına alınan İsrail vatandaşı Filistinli bedeviler için yargı süreci Beerşeba (Bi'rus Seba) Mahkemesinde devam ediyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Vahim 14.01.2022 16:40
    Allah sizi lanet etsin....