16 Ocak 2022 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

PKK'lı teröristin heykelini Sincar’a dikmeye çalıştılar!
SİHA’ların nokta operasyonu ile öldürülen Zeki Şenkali kod adlı İsmail Özden’in heykelini Sincar’a dikmeye çalıştılar. Engellenen girişim sonrası PKK ve Bağdat güçleri arasındaki gerginlik bazı bölgelerde çatışmaya dönüştü.


Sivas’ta feci kaza
Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yolcu otobüsünün kaza yapan tıra çarptıktan sonra devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.


Hekimoğlu İsmail hayatını kaybetti
Asıl ismi Ömer Okçu olan ve Minyeli Abdullah romanıyla milyonlarca okurun gönlünde taht kuran Hekimoğlu İsmail hayatını kaybetti. 
             
Dev volkan patlaması sonrası tsunami alarmı
Ada ülkesi Tonga'da meydana gelen yanardağ patlaması tüm dünyada korkuya sebep oldu. Şiddetli patlamanın ardından Japonya, ABD, Kanada ve Şili için tsunami uyarısı yapılırken bu patlamanın uydu görüntülerine yansıyan en şiddetli volkanik patlama olduğu açıklandı.
            
Geleceğin enerjisine 76 milyar dolar
Asya'nın en zengin adamı ve petrokimya imparatorluğu Reliance Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Mukesh Ambani, temiz enerji projelerine 76 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu.             
  
Avustralya Mahkemesi'nden Djokovic kararı
Novak Djokovic Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda boy gösteremeyecek. Aşısız olduğu için vizesi iptal edilen Djokovic'in itirazı Avustralya Federal Mahkemesi tarafından reddedildi. Djokovic sınır dışı edilecek.


Trabzonspor ve Fenerbahçe 1 puana razı
Süper Lig'in 21. hafta maçlarında Trabzonspor deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kalırken, Antalyaspor'a konuk olan Fenerbahçe de sahadan 1-1'lik skorla ayrıldı.
 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Diriliş 17.01.2022 11:56
    Başlık bi nebze doğru ama aslı şu..Irak ordusu israil ordusu ile çatıştı.. İnşallah Irak kazanır..
  • 5050 17.01.2022 03:43
    Bizene….
  • Ahmed 16.01.2022 20:46
    Hem bağdat hükümeti hem erbil yönetimi hem pkk aynı aynı senaristin meyvelerinden 3 tanesi.
  • halo tavşanlı 16.01.2022 19:50
    chp istabula veye İzmir'e Diker
  • Korkutbey 16.01.2022 18:35
    Mezhepçilik yapmayı bırakıp da Amerika'nin ortadoguya çakmaya çalıştıkları kazığı farkedebilirlerse Türkiye ile işbirliği yapmaları ve pkk-ypg teroristleriyle mücadele etmeleri gerektiğini de anlarlar.Umarım anlamakta geç kalmazlar diyeceğim ama çoktan geç kaldılar.Inşallah en kısa zamanda akıllarını başlarına alırlar.
Daha fazla yorum görüntüle