"Pontus" iddialarıyla Türkiye'nin tepkisini çeken Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, ikili ilişkileri gerecek yeni açıklamalarda bulundu.

Geçen hafta Atina'da katıldığı "Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı"nın tanıtım töreninde konuşan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, "Pontus Helenizminin akıbeti trajiktir. İnsanlar doğdukları yerleri terk etmek, göç yolunu almak zorunda kalmıştır" ifadelerini kullanmış, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise, "Yakın tarihimiz hakkında sarf ettiği mesnetsiz ifadeler esefle karşılanmıştır. Söz konusu iddialar, Anadolu'yu işgale ve istilaya kalkışanın Yunanistan olduğu ve Yunan ordusunun, özellikle Batı Anadolu bölgesindeki masum sivil halka karşı barbarca insanlık suçları işlediği gerçeğini değiştirmemektedir" cevabını vermişti.

TANSİYONU YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYOR

Yunanistan'ın önemli basın kuruluşlarından Kathimerini gazetesine konuşan Sakelaropulu, "Türkiye'nin kabul edilemez taleplerine ve saldırgan eylemleri karşısında, hiçbir şekilde geri adım atmayacağız" dedi.

Her ne kadar arzularının Türkiye ile barış içinde yaşamak olduğunu söylese de Yunan Cumhurbaşkanı tansiyonu yükseltmeye devam etti.

"Pontus" iddialarını tekrarlayan Sakelaropulu, tarihi gerçekleri kabul etmenin cesaret ve özfarkındalık gerektirdiğini söyledi.


KAYNAK: HABER7
 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Muslim Brothers 18.01.2022 16:47
    19 Mayıs 1919 tarihini Yunanistan pontus (karadeniz) katliamı olarak anılıyorlar. güya mustafa kemal'in görevlendirmesi ile topal osman ve arkadaşları karadenizdeki binlerde rumu katletmiş