Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz, dün Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıköy köyüne ise yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunan Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde kazayla el bombasının inflak etmesi sonucu şehit oldu.

ŞEHİT CENAZI İÇİN SEFERBER OLDULAR

Şehidin cenazesi bölgede etkili olan tipi nedeniyle alınamadı. Yer yer 1 metreyi aşan kar ve kötü hava şartları nedeniyle helikopter bölgeye gidemeyince devreye yakında bulunan Kadıköy köyünde yaşayan güvenlik korucuları ve vatandaşlar da girdi.

O ANLAR CEP TELEFONUYLA KAYDEDİLDİ

Köyden yürüyerek üs bölgesine giden köylüler, bu anları ise cep telefonuyla kaydetti. Şehit cenazesi için seferber olan köylüler, sırtını PKK'ya yaslayanları çıldırtacak görüntüler oluşturdu.

VALİDEN KAHRAMAN KADIKÖY HALKINA TEŞEKKÜR MESAJI

Kendisi de cenaze için köye giden Hakkari Valisi İdris Akbıyık, çekilen bu görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı. Vali Akbıyık, paylaşımında "Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde şehit olan J.Uzm.Çvş Ayberk Soyutemiz‘in cenazesini almak üzere kötü hava şartlarına rağmen seferber olan, çalışmalara katılan kahraman Kadıköy halkına teşekkür ederim" diye yazdı. 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • ses 17.01.2022 21:54
    Vatan sevgisi imandandır. Rengi, dili, türü olmaz. Allah her kuluna da nasip etmez... Ne mutlu bu kardeşlerimize. Şehidimiz için seferber olmuşlar. Rabbim şefaatine nayil eylesin.
  • Münür ÖCAL 17.01.2022 18:19
    Türk kürt kardeştir.Allah hepsinden razı olsun.İşte millet bu.Bu milletimizin sırtı yere gelmez.❤❤❤
  • Korkutlu 17.01.2022 17:32
    Bunlar Selahattin’i Eyyübinin müslüman Kürt’leri bide Selahattin Demirtaş’ın Ermeni Kürt’leri var aradaki fark bu
  • Ali 17.01.2022 17:08
    Müslüman Kürt kardeşlerime selam olsun. Onlar bu ülkenin en degerli hazineleridir.
  • Halil koç 17.01.2022 16:37
    Türk kürt kardeş
Daha fazla yorum görüntüle