19 Ocak 2022 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Aşılardaki yan etkilerle ilgili ezber bozan sonuç

Koronavirüs aşılarında yaşanan yan etkilerle ilgili Harvard'dan ezber bozan bir iddia geldi. Uzmanlar yan etkilerin 4'te 3'ünün Nosebo etkisi yani kişinin uygulanan tedavinin olumsuz bir etkisi olacağına kendisini inandırması olabileceği sonucuna ulaştı.

Gaziantep'te kar yağışı hayatı felç etti

Gaziantep Valisi Davut Gül, Tarsus-Adana-Gaziantep karayolunda ulaşım sağlanamadığını ancak mahsur kalanlardan 2 bin 900'e yakınının kurtarıldığını açıkladı. Vali Gül, bir o kadar kişinin de yolda kaldığını duyurdu.

PKK terör örgütüne bir darbe daha

Barış Pınarı Harekat bölgesine yönelik taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Türkiye ile Ermenistan arasında başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye-Ermenistan arasındaki görüşmelerin ardından Ermenistan’a 2 Şubat’ta uçuşların başlayacağını açıkladı.

Asgari ücretlinin maaşı haczedilmeyecek

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üye bankaları, aylık geliri asgari ücret veya altında olan borçluların, üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatan ücreti ve maaşının haczedilmemesini kararlaştırdı.

BAE ile 64 milyarlık swap anlaşması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 64 milyar liralık swap anlaşması imzalandı.

Beşiktaş'tan deplasmanda kritik galibiyet!

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş deplasmanda Vavacars Fatih Karagümrük'ü 1-0 mağlup etti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • akıncı 19.01.2022 17:53
    Aferim kısa net bir haber sunuyorsunuz başarılar.