El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye ziyareti kapsamında TUSAŞ'ı ziyaret etti.

El Salvador Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nayib Bukele, TUSAŞ'ı ziyaret ederek, İHA, helikopter, uçak ve uydu ürünleri hakkında bilgi aldı.

El Salvador lideri Bukele, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil tarafından ağırlanırken, TUSAŞ heyeti ilk olarak Bukele'ye şirketin faaliyetleri ve ürünleri hakkında bir sunum yaptı. Toplantı esnasında, TUSAŞ'ın El Salvador'da havacılık ve uzay sanayii kurulması için bir özel iş birliği teklifi de sunması dikkat çekti.

Toplantı sonrası El Salvador Devlet Başkanı Bukele, TUSAŞ Genel Müdürü Kotil ile birlikte İHA, helikopter, uçak ve uydu üretim tesislerini gezerek ürünler hakkında bilgi almaya devam etti.

Uydu tasarım ve üretim tesisinde önlük giyen Bukele, Türk uydu teknolojisine olan yakın ilgisini bir kez daha göstermiş oldu. Ardından diğer ürün tesislerini gezen Nayib Bukele, üretim aşamasında olan ürünleri yakından inceledi ve TUSAŞ ziyaretini sonlandırdı.

20 Ocak 2022'de Türkiye'ye gelen Bukele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında Türk savunma sanayiinden övgüyle bahsederken, "Yarın, bazı şirketlerle görüşeceğiz. Belki El Salvador’un ilk uydusu, bir Türk teknolojisi sayesinde olacak. Yapılacak çok şey var, göreceğimiz çok şey var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile savunma sanayiinde İHA ve başka ekipmanların tedarikini görüştük." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 0 Yorum Var