Alparslan Türkeş'in Osmanlı İmparatorluğu’nu birkaç yıl içerisinde paramparça eden komitacı ‘Hürriyet Kahramanları’ olarak gösterilen ve bugün CHP'nin mirasçısı olduğu İttihad ve Terakki zihniyetini anlattığı video günümüzde yaşanan olaylara ışık tutan ibretlik mesajlar barındırıyor.

İttihad ve Terakki'nın Batı'nın "Hürriyet" sloganıyla şimdi ise CHP'nin "demokrasi ve İnsan hakları" söylemleri ve sözde vatansever edebiyatıyla devletin bekasına kasteden zihniyeti halk tarafından her daim tepkiyle karşılandı.

"KOMİTACILIKLA DEVLET ADAMLIĞI FARKLI ŞEYLERDİR"

Konuya Adriyatik denizine kadar uzanan Osmanlı hakimiyetinin sınırlarını çizerek başlayan Türkeş "İttihad ve Terakki'nin yönetime gelmesinden, (1908) 1918'e kadar Anadolu da işgâle uğramıştır, Anadolu da tehlikededir. İşte İttihat Terakkî, işte Enver Paşa, işte Talat Paşa, işte Cemal Paşa. "Efendim, çok vatanseverdiler, çok dürüsttüler. Hırsız değillerdi, bilmem ne değillerdi." Ama komitacıydılar! Komitacılıkla devlet adamlığı farklı şeylerdir. Bize akıllı, ileriyi gören devlet adamı lâzım." ifadelerini kullanmıştı.

İşte Türkeş'in ibret veren konuşması;

Başka çok misaller var. İttihat Terakkî fırkası var yakın tarihimizde. Enver Paşalar var, Talat Paşalar var, Cemal Paşalar var. Birçokları, "Efendim, bunlar çok beğenilir. Efendim, çok dürüst adamlardır.

"KOCA OSMANLI DEVLETİNİ YIKTIKTAN SONRA NEYE YARAR?"

Doğru adamlardır, şöyle adamlardır. Bak, Enver Paşa gitti Türkistan'da şehit oldu." Ama koca Osmanlı devletini yıktıktan sonra neye yarar?! 1908'de geldi, İttihat Terakkî iktidâr oldu. Onlar iktidâr olduğu zaman Arnavutluk Osmanlı devletine bağlıdır.

"BİZE AKILLI, İLERİYİ GÖREN DEVLET ADAMI LÂZIM"

Osmanlı devletinin sınırları Adriyatik denizindedir. Rumeli bizim elimizdedir; Selanik, efendim, Manastır, Niş, Kosova, hepsi bizim idâremizdedir. Libya ve Çad bizdedir. Yani sınırımızın bir ucu Afrika'nın ortasında ekvator çizgisindedir. Arabistan, Yemen bizdedir. Yani Osmanlı devletinin bir ucu Hint okyanusundadır 1908'de. On sene sonra 1918'de hepsi gitmiştir, Anadolu da işgâle uğramıştır, Anadolu da tehlikededir. İşte İttihat Terakkî, işte Enver Paşa, işte Talat Paşa, işte Cemal Paşa. "Efendim, çok vatanseverdiler, çok dürüsttüler. Hırsız değillerdi, bilmem ne değillerdi." Ama komitacıydılar! Komitacılıkla devlet adamlığı farklı şeylerdir. Bize akıllı, ileriyi gören devlet adamı lâzım.

"BU MÜCÂDELE ÇOK MERHAMETSİZDİR"

Milletini tanıyan, tarihini bilen kudretli devlet adamı lâzım. Kudretli insanlar olarak yetişmeliyiz. Bu dünya bir arenadır, bir yarışma arenası, bir mücâdele arenasıdır ve bu mücâdele çok merhametsizdir. Güçsüz olan, ayak altına düşene kimse merhamet etmiyor. İşte bakın Azerbaycan'a. Azerbacan'ın nüfûsu yedi buçuk milyon. Ermenistan üç milyon, silahlanmış. Bugün Azerbaycan'ın üçte birini, yüzde otuzunu işgâl etmiş Ermeniler, Ermenistan. Girdiği her yerde Türkleri öldürüyor, saldırıyor, her şeylerini alıyor.

"BİZ MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ OLARAK BUNA KARŞIYIZ"

Sırplar Bosna'da aynı şeyi yapıyor. Eh Birleşmiş Devletler teşkilâtı var, Birleşmiş Milletler anayasası var, insan hakları evrensel beyannâmesi var. Her devlet altına imza atmış, Türkiye de imza atmış. İnsan hakları evrensel beyannâmesine imza atmışız. Birleşmiş Milletler'e üye olmuşuz, Birleşmiş Milletler anayasasına imza atmışız. Eh bunlar ne Birleşmiş Milletler anayasasını tanıyorlar ne insan hakları evrensel beyannâmesini tanıyorlar. Eh dünyada seyrediyor, kimse de bir şey demiyor, kimse de kılını oynatmıyor. Haa, burada aklımızdan çıkarmayacağımız bir şey var. Her yerde bunu anlatmaya çalışıyorum her zaman. Çok eski çağlardan beri maalesef dünyada daima bir eşkiya kanunu, bir haydut kanunu hükmünü yürütüyor. Bu eşkiya kanunu, bu haydut kanunu nedir? "HAK kuvvetlinindir kanunu!" Biz Müslüman Türk milleti olarak buna karşıyız. Biz "HAK kuvvetlinindir!" ilkesini kabûl etmeyiz, etmemişizdir. Bizim için HAK haklının olmalıdır. HAK haklıya verilmeli, HAK haklının olacak. Bizim benimsediğimz ilke budur. Ama gücün yoksa kimse senin hakkının saymaz, saymıyor!

Yorumlar 131 Yorum Var
  • Sadettin Tağa 24.01.2022 16:40
    Merhumun Davası, Vatan Millet adına olduğu için, ALLAH Rahmet eylesin, Yaşamımızda Vatan Millet aşkımızdan dolayı örnek almaya çalışarak, Kimliğimize kazanmaya çalıştık,halen bugünkü yaşamımızdada. Görüşleri, Fikirleri bizlere kılavuz olduğuna inanıyorum, ALLAH Vatan, Millet adına yolunda yürüyenlerin çoğalmalarına nasip etsin AMİN.
  • Alperen 24.01.2022 09:19
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Büyük devlet adamıydı. Bahçeli Reisimizde onun yolundan yürüyor. Allah Erdoğan a, Bahçeliye ve samimi olan çalışma arkadaşlarına güç, kudret versin. Ömürleri uzun olsun.
  • İstanbul 23.01.2022 21:44
    Reis ülkücülere kadrolaştır
  • Tijen 23.01.2022 20:44
    İttihat ve Terakki İngilizlerce selanik yahudilerine kurdurulan bir teşkilattır, sonradan partiye dönüşmüştür.Selanik yahudileri kimdir? ispanyadan kaçıp Osmanlıya sığınan yahudilerdir.İttihat terakki chpnin dedesidir,babasıdır.İT Abdülhamid Hanı darbeyle indirip iktidar oldu 10 yılda (1908-1918 )Osmanlıyı parçaladı,torunu chp şimdi Türkiyeyi parçalamakla görevlendirildi.Allah fırsat vermesin.
  • Yazbunu 23.01.2022 20:43
    Bölücü Sezen Aksu inançlara saldırıyor kalemini zehir olarak insanlara sallıyor
Daha fazla yorum görüntüle