Hazreti Adem ile Hazreti Havva'ya hakaret ettiği şarkısıyla gündem olan Sezen Aksu açıklama yaptı. Kamuoyunun özür beklediği Aksu, adeta meydan okudu. Aksu, yazdığı yeni şarkıyla cevap verdi. Aksu, konunun kendisi değil, memleket olduğunu öne sürdü.

Sezen Aksu, yeni yazdığı "Avcı"yı paylaştı: 

Sen beni üzemezsin
Zaten çok üzgünüm
Nereye baksam acı
Nereye baksam acı
Ben avım sen avcı
Vur bakalım….

Sen beni sezemezsin
Dilimi ezemezsin
Nereye baksam acı
Nereye baksam acı
Kim yolcu kim hancı
Dur bakalım…

Beni öldüremezsin
Sesim, sazım, sözüm var benim
Ben derken ben herkesim

Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum... Yazmaya da devam edeceğim.

ÇİRKİN İFADELER

Sezen Aksu'nun, "Şahane Bir Şey Yaşamak" adlı şarkısında, Hazreti Adem ve Hazreti Havva hakkındaki çirkin ifadeleri sosyal medyada gündem olmuştu. "Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete" sözleriyle başlayan şarkıda, "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" ifadeleri yer alıyor. 

Aksu'nun çirkin sözlerine kamuoyundan ve sanat camiasından tepki geldi. 

"O UZANAN DİLLERİ YERİ GELDİĞİNDE KOPARMAK GÖREVİMİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii'nde kıldığı Cuma namazından sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir."

BABACAN: HEDEF ALINMASI KABUL EDİLEMEZ

Muhalefet cephesi ise Sezen Aksu'ya sahip çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı paylaşımlarda Aksu'ya arka çıktı. Babacan, "Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır. Sezen Aksu'nun hedef alınması kabul edilemez" dedi. 

HAKARETİ GÖRMEYEN KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu ise, Sezen Aksu'nun hakaretini görmezden gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. CHP lideri, "On binlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Hazar 24.01.2022 23:21
    Necip Fazıl Kısakürek'in söyledi gi Gibi deden bile söndüremedi İslam'ın nurunu senmi söndürecek sin Ebu cehil'in torunu
  • fatoş 24.01.2022 17:13
    rabbim böyle kullarını uyandırsın ıslah etsin inşallah
  • Şerife 24.01.2022 16:01
    HasbineAllah diyoruz Rabbım peygamberine hakaret ettirirmi bırakın akibetine bakın mevlam neyler bu. Kadar üzülmeyi Rabbim azizün züntigam
  • Ayşe 24.01.2022 14:49
    Tek bir kelime söylüyorum sizin Gideceğiniz yer ayrı bir yer galiba Eğer Gideceğiniz yeri bilseydiniz Ben müslümanım diyenin bu kelimeler ağzına nasıl alır aklım almıyor
  • Ayse Kul 24.01.2022 09:12
    Senin o ağzını carsamba canagina donduren yuce ALLAHIM Cok daha fazlasinida yapar sanada sabırlıdır kullarina karsi en kafirine bile RABBİM gorelim neyler MEVLAM bekle canim.
Daha fazla yorum görüntüle