Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin selamına “aleykümselam” diyerek cevap verdiği görüntüleri paylaşıldı.

"ALEYKÜMSELAM" CEVABINI VERDİ

Rusya devlet televizyonu Rossiya-1 kanalında yayınlanan "Moskova.Kremlin.Putin" ismindeki programda Putin’in geçen hafta Reisi ile Kremlin Sarayı’ndaki görüşmesinden detaylara yer verildi.

Reisi’nin görüşme yapılacak salona girişinde "selamünaleyküm" şeklinde selam verdiği Putin'in "aleykümselam" demesi dikkat çekti. Putin, daha sonra, "Bu arada Kovidle normal bir şekilde yaşamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Daha sonra her iki liderin karşılıklı olarak "Sizi gördüğüme memnun oldum" ifadelerinin ardından, tokalaşmadan salondaki uzun masadaki yerlerini alıp görüşmelere başladığı görüldü.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • turkim muslumanim 24.01.2022 08:10
    putine helal olsun allahin selametini aldi
  • İlker 24.01.2022 01:24
    Müslüman olmayana selam verilmez diye biliyorum, gerçi İran söz konusu olunca işler karışıyor.
  • Uğur 23.01.2022 22:06
    Laiklik elden gidiyor gidin babanız komünist rusyayı kurtarın bu ılımlı hıristiyan putinden
  • BirecikANTEPLİ 23.01.2022 21:41
    Putin Urfalı olabilir aynen onlar gibi aleyküm selam dedi:)
  • Hoca Nasrettin 23.01.2022 20:18
    Putin kendinin ateist olduğunu söylüyor. Velevki müslüman değilse Peygamberimizin yaptığı gibi sadece selam demesi gerekirdi. Ama bunun yerine Allah'ın selamı üzerinize olsun diye hitap edince Putin'de belkide söylediğinin tam içeriğini bilmeden Allah'ın selamı seninde üzerine olsun diye karşılık veriyor. Umulur ki diliyle söylediği bu sözle başlar kalbiyle devamını getirip İslam'la müşerref olur.
Daha fazla yorum görüntüle