Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına konuk olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İran'ın Türkiye'ye gaz sevkiyatını durdurmasıyla ilgili iddialara net cevaplar verdi. 

Bakan Dönmez, İran'ın  teknik bir arıza gerekçesiyle 21 ile 31  ocak arasında  10 gün doğalgaz sevkiyatını kesmesiyle ilgili konuya değindi. Bakan Dönmez kendilerine yapılan açıklamaya değinerek "İran bize, kendi sahası içerisinde bir gaz kaçağı olduğunu tespit ettiklerini bu arızanın giderilmesi için gaz sevkiyatı yapamayacaklarına yönelik BOTAŞ'a yazılı açıklamada bulundular." dedi. 

Bunun üzerine ağır  kış şartlarını göz önüne alarak  ekipleri yönlendirdiklerini ve yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdiklerini  anlatan Dönmez, böyle bir dönemde bakımın olmasının Türkiye'nin arz talep dengesinde olumsuz etkileyeceği için süratle girişimlerde bulunduklarını belirterek " Oraya ekiplerimizi gönderdik, onların kendi istasyonlarında bir kaçak söz konusu. Ancak risk değerlendirme ülkeden ülkeye değiştiği için onlar bu arızanın ilerde daha büyük sıkıntılara yol açacağı düşüncesiyle bu tamiratı yapmayı uygun buldular. 21 Ocak itibarı ile de doğalgaz akışını sıfırladılar. 

 

Yorumlar 0 Yorum Var