Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın sunduğu Muhabbet Kapısı programına ilginç bir soru geldi. 

"BACANAĞIMA İÇKİYİ BIRAKSIN DİYE DOMUZ KANI İÇİRDİM"

Kastamonu'dan arayan ve ismini vermek istemeyen izleyici, "Bir hoca, bacanağımın alkolü bırakması için domuz kanı içirmemi söyledi, ben de içirdim. Bacanağım bir süre sonra içkiyi bıraktı, namaza başladı, hacca gitti daha sonra da vefat etti. Ben buna domuz kanı içirdiğim için kendimde noksanlık hissediyorum. Bunun bana vebali var mıdır?" diye sordu. 

"BU KADAR KATMERLİ HARAMI ZORLA YAPTIRMIŞSINIZ"

Mustafa Karataş ise, "Sizce yok mu" diye yanıt verdi. Karataş, "Dinimizde domuzun haram olduğunu biliyorsunuz, kanın haram olduğunu biliyorsunuz, içkinin haram olduğunu biliyorsunuz, hoca dediğiniz muskacılara gitmenin haram olduğunu biliyorsunuz... Bu kadar katmerli haramı adama zorla yaptırmışsınız" diye konuştu. 

"AMA HOCAM İÇKİYİ BIRAKTI, NAMAZA BAŞLADI"

İzleyici ise, "Ama hocam ben onu yaptıktan sonra içkiyi bıraktı, namaza başladı sonra hacca gitti geldi. Ve ben onu kendisine de söyledim, helallaştık onunla" dedi.

Mustafa Karataş daha sonra soruya şöyle yanıt verdi: 

"BİLEREK YAPTIRDIYSANIZ SİZ DE GÜNAHA GİRDİNİZ"

Peygamber Efendimiz buyuruyor ki haramla tedavi olmaz. Siz haramla tedaviyi seçmişsiniz. Allah'ın haram kıldıklarını o adama yaptırmışsınız. O açıdan, o bunları bilerek yaptıysa o da günaha girdi. Siz de bunların günah olduğunu bilerek yaptırdıysanız siz de günaha girdiniz.

Annen söylese, baban söylese şu haramı yap diye, Allah diyor ki: O anne babaya itaat etme.

"HELALE HARAMLA GİDİLMEZ"

Allah'ın yapma dediğini söyleyen muskacının söylediğini yapıyorsunuz. Bu yaptıkları haram. Ama daha sonra hac yapmış, umre yapmış, namaza başlamış onlar da sevap. Bu sevaplar, bu haramlar. Rabbimin karşısına öyle çıkacak. Siz de bu yaptıklarınız haram ve yaptıklarınız helalle çıkacaksınız. Adam ne kadar hakkını helal etse de daha sonra olduğu için bu, baştan adama yanlış yaptığınız için vebali yüklenmişsiniz. Helale haramla gidilmez.

"TÜM DÜNYA İYİLEŞSE, MÜSLÜMAN HARAMA TENEZZÜL ETMEZ"

Biz burada açlıktan ölüyoruz diyelim. Ve dünyada ikimizden başka geri kalan 7 milyar insan dese ki: Siz deli misiniz? Her taraf domuz, her taraf kan, irin. Her taraf şarap. Bırakın onlarla oyalanmayı gelin bizimle yaşayın deseler, çağırsalar bizi haramlara biz gitmesek burada ölsek şehit oluruz. Onların yaptığını yaparsak, Allah'a olan inancımız da sarsılmış olur. Bütün dünya iyileşse o haramla bir Müslüman tenezzül etmez. Ölmeyecek kadar olur. Onun dışında helal olmaz.

"ŞİMDİ OKUSAM SANA AĞIR GELİR"

Bunları bir muskacının söyledi diye yaptırmak da Kur'an-ı Kerim'in söylediği, şimdi ben okursam ağır gelir sana okumanı tavsiye ediyorum. Bakara 102 ne diyormuş, bak orada olur mu?"

BAKARA SURESİ 102. AYET

"Onlar, Süleyman’ın hükümranlığı hakkında şeytanların uydurup söylediklerine uydular. Gerçek şu ki Süleyman kâfir olmadı, fakat şeytanlar kâfir oldular; çünkü insanlara sihri, Bâbil’de iki meleğe, Hârût’la Mârût’a indirileni öğretiyorlardı. Hâlbuki bu iki melek, “Biz ancak imtihan vasıtasıyız; sakın küfre sapma!” demedikçe hiç kimseye bilgi vermezlerdi. Fakat onlar bu iki melekten, karı ile koca arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa Allah’ın izni olmadıkça onunla hiç kimseye zarar veremezlerdi. Yine de kendilerine fayda sağlayanı değil zarar vereni öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu (sihri) satın alan kimsenin âhiretten nasibi olmadığını çok iyi biliyorlardı. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür, bir bilselerdi!"

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Cemalettin Şen 27.01.2022 08:43
    mustafa hoca cok hassas ya fark etmemismi bu hatayı yazik
  • burkiii 27.01.2022 08:26
    bu haberden sonra bunun satışı patlar.
  • Tabikii haram 27.01.2022 07:19
    Alkolik biriyle yaşasın bakalım o zaman ne derler?
  • mehmets 27.01.2022 02:23
    Allah razi olsun Hocadan süper cevap.soru soran abiyide Allah affetsin . Ama sormasa bizde bu guzel cevaptan nasiplenemezdik.selam ve dua ile
  • Ugur 27.01.2022 00:00
    Bu soru sirf hocalari zora sokmak icin sorulur.soran kisiyi bi arastirmak gerek
Daha fazla yorum görüntüle