Ülke TV'de Mustafa  Yıldız'ın sunduğu Güncel Konular programında geçtiğimiz günlerde medyanın gündemine gelen sanatçı Sezen Aksu'nun şarkısında Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik hakaret içeren sözler masaya yatırıldı. Prof. Dr. Mustafa Karataş konuyla ilgili şarkı sözlerinin anlam ve bağlam ilişkinin önemli olduğuna dikkat çekti. Hz. Adem'in cahil olmadığını, Allah'tan gelen ilim ile tüm bilgilere sahip olduğuna dikkat çekti.

Karataş, farklı dinlere mensup kişilerin dah, Hz. Adem ve Hz. Havva ile uğraşamayacaklarını, çünkü hepsinin özünde atasının onlar olduğunu belirtti. Karataş "Ben kendilerinden şöyle bir düzeltme, açıklama beklerdim: Şarkıda Adem ile Havva derken, onların çocukları olan şimdiki insanlığa dikkat çektim açıklamasının yapılmasını beklerdim en iyi olarak" ifadelerini kullandı.

Eğer bu şekilde söylenmediyse kendisinin cahilliğinin ortaya konulduğunu belirten Karataş "Şöhreti var, parası var, her şeyi var. Bazıları gündeme gelmek için yaptığını söylüyor ancak bence doymuş bir insan. Böyle bir kaygısı yok. Eğer burada bir hata varsa, hatadan dönmek erdemdir. Bir hata varsa bundan dönüp özür dilesin maksadını söyleyerek. Bu açıklama hem kendisi hem de toğlum için bir iyilik olur." ifadelerini kullandı. Karataş ayrıca Sezen Aksu'nun bütün inanlardan özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar 62 Yorum Var
  • Hafize 28.01.2022 20:02
    Peygamberler Hz Allah ın özel ve günahsız kullarıdır.Hz. Adem in yasak meyveden yemeside Allah ın hikmeti iledir.Gerek peygamberlere gerekse dini inançlara dil uzatmak özgürlük değil hakarettir.Bunu yapan kim olursa olsun kendi cahilliğini ortaya koymuştur.Kendileri cahil değillerse eğer hatadan dönmenin ve en azından bir özür dileyebilmenin bir erdem olduğunu bilmeliler.Eğer bu o kadar basit birşeyse neden bu toplum bu kadar sevdiği bir sanatçıya böyle tepki göstersin.Bunun bu kadar basit olmadığını görsünler ve bir özür bari dilesinler.
  • Polatizm 54 28.01.2022 16:38
    Bekir kraman Hz.adem cahil değil müslümanlar zina etmenin gunah oldugunu biliyoruz içki içmenin günah olduğunu biliyoruz ama biz bu günahları yapıyoruz zinada ediyoruz içkide içiyoruz yanı birşeyi yapmak kendini tutamamak nefsine uymak başka bir şey cahil olmak başka bir şeydir hz.adem bilinçli ve Şuurlu bir peygamberdi ama nefsine uydu kendini tutamadı ve O yasak meyveyi yedi bu bir cahillik değil hatadır sadece
  • Bekir kraman 28.01.2022 13:43
    Adem alehisselam cahil olmasa idi cennette ALLAH'ın yapma dediğini yapmazdı. Allah'ın bu isteğini yerine getirmemiş olması bilgisizliğinin ilimsizliginin ileri gelmiştir. Yani bilseydi yapmazdı.! Onun sonućlarını deneyimledikten sonra öğrendi. Bence burada ki cahil demek bu manaya gelir.
  • Fatma 28.01.2022 11:54
    Ne büyük cahillik ki din e ve peygambere dil uzatmak yazık
  • Rayiha 28.01.2022 09:56
    Kendi cahilliğini ortaya koymuş
Daha fazla yorum görüntüle