Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV'de katıldığı canlı yayında,  kendisine ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yönelik sözleri sonrası çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Sedef Kabaş'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı makamanının ve millet iradesinin izzetini korumakla yükümlüyüz. Bunu ben söylemiyorum, Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesi Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu düzenliyor. Bu suç kişilere ve şerefe karşı suçlar içerisinde değil, devletin egemenlik alametlerine ve organların saygınlığına karşı suçlar kapsamına giriyor. 
Bizim bunlara prim vermemiz söz konusu olamaz. Hukuk neyi gerektiriyorsa sonucu ne olursa olsun gereği yapılacaktır. Bunun ifade özgürlüğü ile de bir alakası yoktur. Siyasette elbette eleştiri olur. Buna sözüm yoktur. Ama bu temiz bir dille olmalı" dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi için "ahır" denilmesi halinde o parti yöneticilerinin neler söyleyeceğini sorarken, Sedef Kabaş'ın da gözaltına alınırken ellerini arkadan kelepçeli imiş gibi göstermesine de dikkat çekti. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • muzaffer 30.01.2022 06:11
    bu bayana yurt dişi yasağı verilsin bu gelip iltica talebinde bulunacak bakın ben Erdoğan’a hakeret ettim Türkiye ye gidersem beni caza evine atarlar şimdi bu bu da Avrupa da yeni moda Avrupa bi çok insanlar geliyor burdan fecebok başka yerlerden cumhurbaşkanına hakaret edip bir para gönderiyorlar avukata cumhurbaşkanına hakaretten arama kararını çıkarıyorlar biz araniyoruz diye iltica talebinde bulunuyorlar bu bayanın da bunu peşin yapıp gelip Avrupa da iltica talebinde bulunacaktı yoksa öyle bir şey yapması mümkün değildir