Tesla geçtiğimiz gün resmi internet sitesi üzerinden İstanbul, İzmir ve Ankara’nın da aralarında olduğu 10 şehirde şarj istasyonu konumu ekledi. Peki Tesla’nın bazı modellerini Türkiye’ye getirmesi Yerli otomobil TOGG'u nasıl etkiler?

Tesla'nın Türkiye pazarına girmesi ve 10 şehirde şarj istasyonu konumu eklemesi otomotiv piyasasında büyük heyecan yarattı. Peki yerli otomobil girişimi TOGG ile Tesla arasında rekabet olacak mı?

[Tesla'dan Türkiye hamlesi! 10 ili listesine ekledi] Tesla'dan Türkiye hamlesi! 10 ili listesine ekledi

Milliyet Gazetesi Otomotiv Yazarı Levent Köprülü, Tesla’nın Türkiye hamlesiyle ilgili CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu. Köprülü konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''RAĞBET GÖRECEĞİ İLLERDE KURMASI AKILLICA GÖRÜNÜYOR''

"Elektrikli araçların daha fazla görüleceği ve daha fazla rağbet göreceği illerde kurması akıllıca görünüyor. Bunun dışında Tesla’nın şimdiye kadar yaptığı uygulama kendi araç sahiplerine özel şarj istasyonları kurmasıydı. Muhtemelen Türkiye’deki uygulamasının da böyle olacağını tahmin ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin tamamen elektrikli araçlar konusunda olduğunu tahmin etmiyorum. Elon Musk’ın SpaceX diye bir kuruluşu daha var. Bizim uydu gönderme olayımız var. Bunun dışında elektrikli araçların popüler olmaya başladığı ve Avrupa Birliği gibi kuruluşların önlemleri söz konusu. 2040 yılından itibaren içten yanmalı motorların yasaklanmasının gündemde olduğunu biliyoruz.

İklim Zirvesi'nde Türkiye’nin de bir takım imza attığı anlaşmalar var. Elektrikli araçların yaygınlaşması Tesla’nın Türkiye’ye gelişini hızlandırmıştır diye tahmin ediyorum. 2015’ten bu yana Tesla’nın Türkiye’de araç satış faaliyeti yoktu. Araçlar yurt dışından Türkiye’ye birtakım imkanlarla getiriliyordu.

TOGG ile ilişkilendirmeye gelirsek, Türkiye’de ve dünyada bir elektrikli araç rekabeti söz konusu. Biz de bu rekabete TOGG ile dahil olacağımızı gündeme getirmiştik.

TOGG İLE TESLA ARASINDA NASIL BİR REKABET OLUR?

Tesla ile TOGG arasında ciddi bir rekabet olacağını düşünüyorum. Bazıları sosyal medyadan yazmışlar. Üstün yanları da var TOGG’un diye. Şöyle söyleyelim, TOGG’un akıllı bir cihaz olarak tasarlandığı söyleniyordu. Araç üzerinden evin sıcaklığının ayarlanması ve elektriklerin açılmasına kadar kontrol edilebilecek bir araçtan bahsediyoruz. Bu özelliklerin Tesla’ya göre üstünlük gösterebileceğini düşünüyorum.

Türkiye’ye yapılacak TOGG lansmanı ile Almanya’da yapılacak olanın eş güdümlü olacağını duydum. Tesla, Almanya’da fabrika açtı ve Türkiye’ye satış yapacak. Bu bakımdan rekabet olacağını düşünüyorum.

TESLA’NIN ŞARJ İSTASYONLARININ SAYISI ARTAR MI?

Bu illerin sayısı artacaktır. Ben elektrikli araç satışına göre belirlendiğini düşünüyorum. Ben elektrikli araçların Ege, Akdeniz ve Marmara’da yoğunlaştığını düşünüyorum. Tesla’nın da öncelik vereceği pazarların bu bölgeler olacağı için buralarda kurmaya başlayabilir. Tüketicilerin evlerinde şarj edeceklerini düşünmüyorum. Dışarıda da ihtiyaç olduğunda bunu sağlamaları gerekiyor."

Yorumlar 0 Yorum Var