Yüksekten düşme şikâyeti ile Konya Şehir Hastanesi Acil Travma Odası’nda tedavi altına alınan hastanın yakınları acil serviste görevli sağlık çalışanlarına saldırdı. İddialara göre saldırı olayında bir sağlık çalışanının eli kırılırken 3 sağlık çalışanı ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Olay 27 Ocak saat 15:30 sıralarında Konya Şehir hastanesi acil servisinde meydana geldi. Evinin balkonundan düşen Servet Ergün isimli şahıs yakınları tarafından Konya şehir hastanesi acil servisine getirildi. İddialara göre, Servet Ergün ile ilgilenmedikleri gerekçesi ile Ergün’ün yakınları tartıştıkları sağlık çalışanlarına saldırdı. Yaklaşık 3 dakika süren olayda sağlık çalışanlarından Ali Yazar’ın sol eli kırılırken 3 sağlık çalışanı ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay saniye saniye hastane güvenlik kameralarına yansırken hastane güvenlik görevlileri ve hastane polisinin müdahalesi ile olay sonlandırıldı. Olay yerine kısa sürede polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan sağlık görevlilerinin tedavileri görevli oldukları hastanede yapıldıktan sonra ifadeleri yine hastane alındı. Sağlık çalışanlarını darp ettikleri iddia edilen 3 kişi ise polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: Zeki Dursun/Konya

Yorumlar 219 Yorum Var
  • Adil 01.02.2022 15:38
    Acillere eğitimli halkla ilişkiler alınmalı. İdare bunları yalnız bırakmamalı. Halkla ilişkiler hastaları ve yakınlarını sağlık çalışanlarını anladığı gibi anlayabilmeli. Nobranlığı vandallığı alışkanlık yapan doktor bile olsa rapor etmeliler. Hastane idareside taraf tutmadan insan odaklı hizmet üretmeli. Tıp etiği gözden geçirilip dikkatle eğitimi verilmeli. Laikliği bozmayacak şekilde Allah korkusu teşvik edilmeli. Kimse kimseyi ezmemeli.
  • Özen e özenle 31.01.2022 23:41
    Özen denen zat.. hak edenin hakkı dayak diyorsun ya.. eminim hayatının içerisinde seninde bu savundugun dayağı hakettiğin çok zamanlar oluyordur.. o zamanlarında uğrada mahallenin itleri sana hak ettiğin dayağı özenle atsınlar..
  • Rıfat 30.01.2022 17:56
    Özel diş polikliniğine gitmiştim. Düşen kaplamamın temizlenip yapıştırılması için. Hekim yapamayacağını etik olmadığını söyledi. Neden sorunca belki yapan hekime borcun var dedi. Bunun tıp etiği olduğunu düşünüyordu. SGK ödememden , teşhis için röntgen de çekti. Önerdiği tedavi pahalı olduğundan kabul etmedim başka doktora gideceğimi söyledim. Röntgenin çıktısını tekrar radyasyon almamak için istedim. Yine etik olmaz, kurum kararı veremem dedi. Bu tıp etiği kesinlikle hukuka vicdana uygun değil. Uzmanlar, idare ele almalı. Sorun buralardan çıkıyor.
  • Adil 30.01.2022 14:27
    Şaka gibiyi okuyun. EGO dağı gibi zavallı.
  • Adil 30.01.2022 14:22
    Sağlıkçılar el ele verip vatandaşı aşağılamıyor mu? Kaç sağlıkçı hastaneler ihtiyaç olduğu halde 15.00 da boşalıyor. Arkadaşlar biraz daha çalışalım. Kaç kişi kurtarırsak insanlık o kadar kazanır. MHRS açıkça halkımızı mağdur ediyor. Pandemi öncesi kadar bile hizmet üretmiyoruz....... gibi faydalı düşünceler üretiyor. Tam tersi sinirli hastalar hayvan onlara veteriner baksın, halkla ilişkiler yerine güvenlikler saldırsın gibi görüşlere itiraz etmiyor destek veriyor. Bunlar yersiz ve bilimsellikten uzak meslek egosu dayanışması değil mi? Sofistike kaç ölüm bu egodan kaynaklanıyor. Dünyada ön sıralarda olabiliriz. Yeni TUİK başkanımız belki araştırır. Şüphelerim var.
Daha fazla yorum görüntüle