Başarılı sunucu Eda Özdemir’in sunduğu 'Başkanlar Konuşuyor' programının bugünkü konuğu olan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Esenler ve İstanbul'daki gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.

Tevfik Göksu'nun açıklamalarından satır başları:

Kar, yağmur, sel gibi doğa felaketleriyle karşılaşıyoruz. Bazen gücümüzün yetmediği şeyler olabilir. Farklı sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz. İstanbul'da yaşananlara baktığımızda, yoğun kar yağdı. Sıkıntılar yaşanması kaçınılmazdı ancak meteoroloji günler öncesinden duyurdu. Bu duyurunun ardından önlemlerin alınması gerekir.

İBB ve CHP'nin anlayışında halkla ilişkiler ile belediyeyi yönetmek gibi bir algısı var. Hakikatle yüzleştikleri zaman algılarının nasıl çöktüğünü gördük. İBB dünyanın en büyük kurumlarından bir tanesi. Kurumsal hafızasından dolayı böyle afetlerle başa çıkabilecek durumdaydı. 

2017 yılında daha şiddetli yağan kar yağışında çökmeyen sistem 5 yıl sonra çöktü.

İBB, kurumsal hafızayı yok etti. Bu işle mücadele etmek için nerede, ne zaman müdahale edeceğinizi bilmeniz gerekir. Kurumsal hafızayı yok ederseniz, karla mücadele ediyormuş gibi görünerek bu işi beceremezsiniz. 

Rahmetli Kadir abi Moskovo'ya karla mücadele için ekip gönderdi. İBB o görevlileri tasviye etti. 

O akşam AK Parti belediyeleri devreye girmeseydi, Bakanlık devreye girmeseydi, İstanbul'un hali ne olurdu!

İBB daha önce günler öncesinden prova yapardı. İstanbul'un ana akslarını açacak tatbikatlar yapılırdı. Sıkıntının yaşanabileceği yerlere mobil büfeler konulurdu. 

Partizanca İBB'ye öyle kişileri yerleştirdiler ki işin ehli kişiler yok. Kar küreme aracındaki şoför aracı nasıl kullanacağını bilmediği için bırakıp kaçıyor. Başka bir örnekte ise cenaze aracında tabut var. Cenazeyi bırakıp kaçıyorlar. 

Algı ve reklamla göstermeye çalıştıkları CHP zihniyetinin çöküsü oldu. İBB, CHP'nin aynasıydı. O algı yerle bir oldu. Bu durumda en çok zararı ise İstanbullular gördü.

Esenler Belediyesi olarak bütün ana arterleri biz açtık. İBB bu kadar büyük kapasiteye rağmen çöktü. 

Araçları reklam değeri en yüksek olan bölgelere yerleştirdiler. Arnavutköy'ü İstanbul'un dışına mı ittiniz! Hani 16 milyonu kucaklıyordunuz. Bir tane memur çıkmış İstanbul halkını trollükle suçluyor. Sen kimsin ya. Herkesin patronu İstanbullulardır. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ali kö 29.01.2022 12:03
    Oh olsun istabululara