HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul'da 'Kürtçe şarkı söyleyen gençlerin susturulduğunu' öne sürerek Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Beştaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yalanladığı iddiaları dile getirerek, kürsüde Kürtçe şarkının bir bölümünü söyledi.

İSTANBUL EMNİYETİ İDDİALARI YALANLADI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise, emniyet güçlerinin Kürtçe olduğu için değil, müzik yapılması için belirlenen nokta olmamasından dolayı gruba müdahale ettiğini duyurdu.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde müzik yapılırken oluşan kalabalığın, güzergahta kullanılan tramvay ile ambulans ve itfaiye araçlarının geçişine engel olduğu, vatandaşlardan ve çevredeki işletme sahiplerinden de yoğun şikayetler yapıldığının anlaşıldığı belirtildi.

İlgili kurumlarla koordineli olarak yapılan çalışmalarda geçmiş dönemlerde İstiklal Caddesi üzerinde belirlenen noktalarda her türlü müzik yayınına müsaade edildiği hatırlatılan açıklamada, "Ancak sonradan belirlenen noktaların kaldırılması sebebiyle müdahale yapılmıştır. Uygulama nedeniyle Kürtçe'nin yasak olduğuna ilişkin bir algı oluşturulması ve konunun bu şekilde yansıtılmasını esefle karşılıyoruz. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar 282 Yorum Var
  • Kaya 08.02.2022 13:55
    Bunlar sahteler adı teröristler işleri halkı kandırmak hainler.turk devleti kürtçe tv.kurdu sürekli yayında.bunlar yalandır.
  • Maruk 01.02.2022 15:18
    Çıkmış saçmalıyor, bunların amacı niyeti farklı, amaç kürtlük maskesi altında ülkeyi kaosa sürüklemek. Kürtler de bunları istemiyor. Bunlar Fethi Sekin'in tırnağı olamaz..
  • Elazığlı23 01.02.2022 14:47
    Acıdan başka ne verdinizzzz Kürtlere hep acı verdiniz..Birde Terörist başının heykelini dikeceğiz demekten başka ne verdiniz meral beştaş...
  • bülent 01.02.2022 13:48
    Kapsamlı bir terör yasası çıkmalıdır, YSK değişmelidir, bunların mecliste ne işleri var?
  • konuk 01.02.2022 13:14
    kim engelliyor her yerde rahatça konuşuyorsunuz sizin amacınız ülkeyi bölmek bunun için hiç bir provokasyonu kaçırmıyorsunuz.
Daha fazla yorum görüntüle