Koronavirüs salgını Omicron varyantının da yayılımı ile dünya genelindeki artışını sürdürüyor. Omicron, vaka sayılarındaki yükselişin hızını artırırken, hastalığın bulaşıcılığının artmasındaki sebepleri azaltmaya çalışan bazı ülkeler önlemlerini sıkılaştırdı.

Avusturya önlemleri artıran ülkelerden biri olurken, salgının başından bu yana bir ilki uygulamaya hazırlanıyor. Avusturya'da bugün yürürlüğe giren yasayla, 18 yaşından büyük herkesin Covid-19 aşısı yaptırması zorunlu hale getirildi.

18 YAŞINDAN BÜYÜK HERKES ZORUNLU AŞI OLACAK

Avusturya aşıyı zorunlu kılmakta tüm komşularından daha da öteye giden bir adım attı. Bazı ülkeler tıp çalışanları ve yaşlılar için aşı zorunluluğu getirmişti, ancak bunu yetişkin nüfusun geneline yayan ilk ülke Avusturya oldu. Diğer Avrupa ülkeleri yakından izliyor olacak.

Yasanın Ocak 2024'e kadar yürürlükte kalması öngörülüyor. Pandeminin bitmesi halinde yasanın daha da erken kaldırılabileceği belirtilirken, yasanın 1 Şubat itibarıyla resmen yürürlüğe girmesi planlanıyor. Yetkililer insanların aşı durumunu kontrole Mart ortasında başlayacak.

Aşı olmayı reddedenlere 600 ila 3 bin 600 euro para cezası verilebilecek. Tıbbi nedenlerle aşı olamayanlar ve hamileler ise muaf tutulacak.

Yorumlar 0 Yorum Var