Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo'nun Kabine Toplantısı yaptığı esnada Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında silah sesleri duyuldu. Olayın ardından okullarda eğitime ara verildiği ve öğrencilerin evlerine gönderildiği belirtildi. 

Batı Afrika ülkesi Gine-Bissau'nun başkenti Bissau'da kabine toplantısının yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında silah sesleri duyulduğu bildirildi. Burkina Faso, Gine, Mali, Sudan gibi birçok ülkede art arda darbeler yaşanması, gözlerin bu kez de Gine-Bissau'ya çevrilmesine sebep oldu.

KINAMA MESAJIYLA DARBE GİRİŞİMİ OLDUĞU DOĞRULANDI

15 ülkeden oluşan Batı Afrika Bloku, Gine-Bissau'daki darbe girişimini kınadı. Böylece yaşananların korkulduğu üzere gerçekten de bir 'darbe girişimi' olduğu doğrulanmış oldu. 

Batı Afrika bloğu, üye ülkelerinden biri olan Gine Bissau'da yaşananların bir yıldan kısa bir süre içinde üyeleri arasında meydana geliyor olan dördüncü darbeyi olmasını önlemek amacıyla askerleri kışlalarına dönmeye çağırdı.

15 ulustan oluşan bloktan yapılan açıklamada, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu "Bu darbe girişimini kınıyor ve askerleri Başkan Umaro Sissoco Embalo'nun ve hükümet üyelerinin sağlığından ve bütünlüğünden sorumlu tutuyor" denildi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Evet 02.02.2022 11:01
    Sömürgeler el değiştiriyor.
  • lubkam fusuy 01.02.2022 22:32
    Ruslar dünyanın dikkatini buraya yoğunlaştırıp Ukrayna ile savaşa girebilir
  • Konyalı 01.02.2022 22:24
    Anlaşılan ruslar bu fıransızları iyice fıransızlştıracak