İngiltere ve İskoçya’da günlerdir etkili olan şiddetli rüzgar, başkent Londra’da korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Dün gerçekleşen olayda Heathrow Havalimanı’na iniş yapmak isteyen British Airways’e ait bir uçak, şiddetli rüzgar nedeniyle pistte sürüklendi. Yeniden havalanmak zorunda kalan uçağı düşmekten, pilotun becerisi kurtardı.

Günlerdir İngiltere'yi esir alan şiddetli rüzgarlar, başkent Londra'da da tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Londra'da bulunan Heathrow Havalimanı'nda gerçekleşen olayda bir uçak, yere çakılma tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

PİSTE ÇAKILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Olay pazartesi günü gerçekleşti. Aberdeen'den kalkan British Airways'e air uçak, saat 10.50 civarında başkente ulaştı. İnişe geçen uçak, tam bu sırada sert rüzgarların muhalefetiyle karşılaştı.

Piste iniş yapmaya çalışan uçak, saatte 150 kilometre esen rüzgar nedeniyle başarılı olamadı.

Tekerleklerinin piste değmesinin ardından kuyruğu yerde sürüklenmeye başlayan uçak, fren yapmakta başarısız oldu.

Asfaltta sürüklenen kuyruktan dumanlar çıkarken, patlamanın yaşanmasına da saniyeler kaldı. Yeniden havalanmak zorunda kalan uçak, havada sola doğru dönerek ters dönme tehlikesi de atlattı.

PİLOTUN SOĞUKKANLILIĞI HAYAT KURTARDI

Olayın ardından yapılan resmi açıklamada, uçağın daha sonra sağ salim iniş yaptığı bildirildi. Felaketten, pilotun soğukkanlı refleksleri ve becerisi sayesinde dönüldüğü belirtildi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • ROFAR 02.02.2022 13:05
    Havaalanlarının yapan mühendisler pistlerde uçakların tekerlek koyduğu pist başlarına rüzgar perdeleri yapsanıza
  • Can Itın 02.02.2022 11:29
    "Heathrow Havalimanı çöp , hiçbir işe yaramaz kapatılsın. Rüzgar esiyormuş orada, olmaz. Aynı İstanbul havalimanında olduğu gibi, ilk rüzgarda kapatılması gerekiyor." diye haykırdı küçük kemalist.
  • manisalı 02.02.2022 11:15
    düşünseniz ya bu olay istanbul hava alanın da olsa neler olurdu
  • fhm 02.02.2022 11:04
    havalimanını yanlış yere yapmışlar,, bu kadar rüzgar alan yere havalimanı mı olur !!!! ...demek ki her havalimanında rüzgaz olurmuş, İstanbul Hava limanını eleştirenler bi daha düşünsün..