ABD Başkanı Joe Biden, İdlib'de dün gece düzenlenen operasyonda DAEŞ lideri Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi'nin (Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi) öldürüldüğünü duyurdu.

ABD askerleri, dün akşam Türkiye sınırına yakın bir bölgede, operasyon düzenlemişti. Düzenlenen harekatın 2 saat sürdüğü, 7'si sivil en az 13 kişinin öldüğü kaydedilmişti.

Hatta bu operasyonda, Amerikan Apache helikopterinin de düştüğü belirtilmişti.

ANKARA BİLGİLENDİRİLDİ

Habertürk Dış Politika ve Güvenlik Politikaları Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin, Washington'ın operasyon öncesi Türkiye'yi bilgilendirdiğini kaydetti.

OPERASYONUN MAHİYETİ ORTAYA ÇIKTI: DAEŞ LİDERİ ÖLDÜRÜLMÜŞ

ABD Başkanı Joe Biden, İdlib'de dün gece düzenlenen operasyonda DAEŞ lideri Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi'nin (Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi) öldürüldüğünü duyurdu.

Biden yaptığı yazılı açıklamada, "Dün gece benim emrimle, kuzeybatı Suriye'deki ABD askeri güçleri, Amerikan halkını ve müttefiklerini korumak ve dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmek için başarılı bir terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. Silahlı Kuvvetlerimizin beceri ve cesareti sayesinde, IŞİD lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi etkisiz hale getirildi. Tüm Amerikan personeli operasyondan sağ şekilde çıktı.Tanrı askerlerimizi korusun" dedi.

OPERASYONU BİZZAT BIDEN YÖNETMİŞ

Beyaz Saray, operasyonun Biden tarafından yönetildiği ana dair bir fotoğraf yayınladı.

KENDİ VE AİLESİNİ HAVAYA UÇURDU

Reuters'a konuşan üst düzey ABD'li yetkilisi ise, ABD'nin Suriye'deki operasyonu başladığında DAEŞ liderinin kendisini ve ailesini havaya uçurduğunu söyledi.

BAĞDADİ SONRASI EN BÜYÜK OPERASYON

Öte yandan, bu operasyonun DAEŞ'in eski lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürüldüğü ABD operasyonundan bu yana bölgede düzenlenen en büyük harekat olduğu kaydedildi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var