Tarihi borçlanma rekorları kıran CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu TELE 1'de katıldığı televizyon programında engelleniyoruz iddialarını yineledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE 1'de yayınlanan duayen gazeteci Uğur Dündar'ın sunduğu Demokrasi Arenası programına konuk oldu.

"YAZIK DEĞİL Mİ İSTANBULLUYA"

"Projeler engelleniyor" iddialarına da değinen İmamoğlu, "Bu soruya cevap vermeye kalksam sayfa sayfa anlatmaya devam ederim. Bazı kurullarda iki yıla yakındır bekleyen sonuç alamadığımız projelerimiz var. 2020 sonbaharında oy birliğiyle bir karar alınıyor. 'Otobüs ve metrobüslerimizi yenilememiz gerekiyor' diyoruz. Neredeyse 1,5 seneyi aşmış bir zaman diliminde onayımızı alamadık. Finansmanını zaten hazırlamıştık ve maliyetler daha düşük olacaktı. Otobüsler teslim alınmış olacaktı. Tek bir imza gerekiyor. Son 2 haftadır gündem olan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu da aynı şekilde. Beylikdüzü Metrosu gecikmesin diye kendisini iki kez aradım, dönüş bile almadık. Biz Avrupa Kalkınma Bankası ile finansmanın büyük kısmını hallettik. Bugün her şey işlese 2023'ü bulacak. Başlaması ve bitmesi bu metronun 3 sene. 2026'da ancak hazır olacak. Yazık değil mi İstanbulluya. İstanbulluların bir gün bile kaybedecek vakti yok." diye konuştu.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Ümit köse 08.04.2022 20:44
    Recep Tayyip Erdoğan istanbul çöp dağlarından geçilmez haldeyken İstanbulu 3 yılda adam edecek. Engelleri aşıyor. Bugün ki başında olanlar bizi engelleniyoruz mazaretinin arkasına sığınıyor. Recep Tayyip erdoğan ın önüne kırmızı halılar mı serdilet o gün için. Anca kadir inanır bu duruma.
  • Ramazan 05.02.2022 16:46
    Avrupa'nın en genç otobüsleri İBB 'de ,bir insan ancak bu kadar yalan söyler.Bunların bakımını Mercedes firmasını ihaleye almayıp kendi yandaş firmalarına verdin ,o yüzden İstanbullu bunları ittirerek çalıştırıyor.Avrupadan kalitesiz otobüsleri alıp arada rant sağlamak daha kolay.Almak istediğiniz de Macarların kalitesiz otobüsleri.Yerli otobüsleri neden almıyorsun madem ihtiyaç varsa.Hükümet engelliyormuş,yapımı devam eren metroları bitir önce.Metroyu hafriyat dökerek kapatmadın mı?Temel atmama töreni ile arıtma tesisini acmayip İstanbul'u musilaja teslim etmedin mı?İstanbul senden daha beceriksiz bir belediye başkanı görmedi.
  • Kadir 05.02.2022 15:58
    Vay beee ne belediye be fazla işci var diyipte 14.000 işciyi kapıya koyup 40.000 kişi işe alırken engel yok 0.10 kuruşluk maskeyi 3. 4 TL'den alınca engel yok yapılan metro inşatlarını beton atarak kapıtıtken engel yok sizin şu chp kitlesi kadar zavallı bir kitle yok
  • Alimm 05.02.2022 15:35
    Ortaya KOCAMAAAN bir YALAN atın ve tekrarlayın sonra küçük yalanlardan atın ve arkanıza yaslanıp YALANLARINIZA inanan kitleyi keyifle seyredin..
  • ikraa 05.02.2022 11:07
    donmedolap ekrem, 2.5 yilda tek projesi yok
Daha fazla yorum görüntüle