İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyleyen gençlerin arasına katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, o anları sosyal medya hesabında paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Taksim'de Kürtçe şarkı söyleyen bir grubun polis tarafından dağıtılması gündem oldu.

Olayın ardından Emniyet'ten yapılan açıklamada, grubun dağıtılmasının Kürtçe şarkı söylemesiyle bir alakası olmadığı belirtildi.

Bölgedeki kalabalığın, ambulans ve tramvay gibi araçların geçişine engel olduğu aktarıldı.

MİLLETVEKİLİ, KÜRTÇE ŞARKIYA EŞLİK ETTİ

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak da, İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyleyen farklı bir gruba eşlik etti.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

O anları Twitter hesabından paylaşan Toprak, "İstiklal Caddesi'nde Kürtçe sevda türküsüne eşlik ettik." ifadelerini ve aynı cümlenin Kürtçe karşılığı olan "Me bi strana evînê ya bi kurdî li ser Îstiklal Caddesi kir" sözlerini kullandı.

Yorumlar 86 Yorum Var
  • EvladıFatihan 06.02.2022 11:35
    Arkadaşlar ekonomi biraz daha düzeldiğinde Türk Kürt sorunu kalmayacak çok yakında. Para herşeyi çözer inşaallah. Herkes nasıl abdli her ırktan insanlar. Sebep ekonomik açıdan çok iyiler. Biz de öyle olacağız ve bizimkiler de Türkiyeliyim diye gurur duyacaklar. O vakit yaklaşmakta. Pkklılar ve sahipleri siz bitmeye çok yakınsınız. Biz büyük Türkiyeyiz.
  • Dbakırlı 06.02.2022 10:40
    Gaye şarkı değil gayeleri Kürtçe den bir pay çıkarmaktır yoksa gidin Kürtçe engelleniyor diyenlere sorun hiç biri evde Kürtçe konuşmuyor çocukları Kürtçe nin ksini bilmiyor
  • Oguz 05.02.2022 17:05
    Yıl 1999 Topkapı haznedar arası minibüs hattında vatandaşın biri Kürtçe telefonda konuşuyordu minibüsten adamı döverek attılar ... Nereden nereye geldik .. he ben bu arada Karadeniz liyim ama yapılan yanlış ingilizce Rusça Almanca konuşan olsa bir Allah in kulu ses cikarmaz
  • ibrahim 05.02.2022 16:49
    ben bunu kızılay izmir caddesinde gördüm ben söyleyiş tarzından provakosyon hissetmiştim marş söyler gibiydi ancak anlayışla karşıladım kimsede bir şey söylemiyordu kaldıki ankara istanbuldan daha tutucu
  • Rektus 05.02.2022 16:34
    Taksimde kuran okumadınız sürece sorun yok rahat olun.
Daha fazla yorum görüntüle