İsrail'in Batı Şeria'nın çevresine ördüğü "Ayrım Duvarı"nın Kudüs'ün El-Ram kasabasındaki bir bölümü çöktü.
Çöken duvar sonrası duvar kenarında bulunan yol moloz yığınına döndü.
Üç milyona yakın Filistinli, Batı Şeria'nın çevresine örülen "Ayrım Duvarı" nedeniyle Kudüs dahil diğer bölgelere geçemiyor. İki milyona yakın Gazzeli ise abluka nedeniyle bırakın Filistin'in diğer bölgelerini, dünyanın hiçbir yerine seyahat edemiyor.
Buralarda yaşayan Filistinliler bu duvarlar yüzünden adeta bir açık hava hapishanesinde yaşıyor. Bölgenin kalbi niteliğindeki Kudüs şehri de tarihi hinterlandından koparılarak büyük ölçüde Filistinlilerden izole edilmiş durumda.
Duvar ve tel örgüler şeklinde yerleştirilen yapılar, Ürdün, Mısır, Suriye ve Lübnan sınırlarında da kurulu.
GEREKÇE "GÜVENLİK"
İsrail, kendisini çevresinden ve Filistinlileri de birbirlerinden ayıran bu duvarların inşa gerekçesini "güvenlik" sözcüğüyle açıklıyor.
İsrail hükümeti Batı Şeria'nın çevresine Ayrım Duvarı'nı inşa ederken uluslararası toplum tarafından sert eleştirilere maruz kalmıştı, ancak geri adım atmadı.
-
Necmettin
06.02.2022
01:24
Çok utanmış olmalı, dayanamamış yıkılmış. Darısı İsrail ve ABD nin başına
Beğen
-
Ahmet
05.02.2022
22:36
Çöküşleri başlamış elhamdulillah.
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
murtaza
05.02.2022
18:54
bu zulme duvarlar bile razı gelmiyor
Beğen
/ 10 kişi beğenmiş
-
Misafir
05.02.2022
16:56
Bir gun tum hepiniz böyle çökeceksiniz insaallah, yaptiginiz zulum lerin bedeli ni Allah CC. size mutlaka ödetecektir bu ummetin duasini kabul edecektir insaallah,
Beğen
/ 25 kişi beğenmiş
-
MİKAİL GÜNAY
05.02.2022
16:46
Devletleri başlarına yıkılsın inşaallah....
Beğen
/ 30 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle