Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yatırım tutarı 1 milyar 150 milyon lira olan bu proje sayesinde 40 dakika süren Zonguldak-Kilimli arasındaki ulaşım 5 dakikaya düşecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Sizinle Zonguldak'ta yüz yüze görüşmek için planladığımız ziyareti hava şartları sebebiyle bugüne ertelemiştik. Bugün de soğuk algınlığı sebebiyle gelemedik. Kısmet değilmiş.

Canlı bağlantıyla da olsa açılışımızı gerçekleştirmek istedik. Zonguldak hep emeğin sembolü olmuştur. 

Bu tünelin adını, bu şehrin evladı Prof. Dr. Teoman Duralı'nın ismini verdik. Teoman Duralı 1 ve 2 tünellerinin resmi açılışını buradan yapıyoruz. Bu tünellerle birlikte Zonguldak Kilimli arasındaki mesafe 40 dakikadan 5 dakikaya inecek.

Toplamda 3 milyar 404 milyon liralık bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin demokrasisi ve kalkınma mücadelesinde kat edilen mesafelerin çok büyük bir kısmında bizim imzamızın olduğu görülecektir. Cumhuriyet tarihinde yapılan eserlerin kat kat fazlasını hayata geçirdik. Şimdi yeni bir kalkınmanın eşiğindeyiz.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisine sokacak atılımı başlattık. Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim yoluyla büyüteceğiz. İnşallah bu hedeflerimize de ulaşacağız. Şüphesiz bu büyük devrim öyle kolay ilerlemeyecek, kolay gerçekleşmeyecektir. Türkiye'nin büyümesini istemeyenler ellerinden geleni arkalarına koymayacaklardır. 

Döviz kuru üzerinden ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Aldığımız tedbirlerle sizlerin sayesinde engellemeye çalıştık. Çalışanlarımızı hayat pahasında ezdirmemek için memur ve asgari ücretli çalışanlarımızın maaşlarını iyileştirdik. 

Enflasyonda hiç istemediğimiz bir yükseliş yaşandı, buna karşı her konuda ciddi iyileştirme yaptık. Külfetin sadece çalışanlarımızın ve emeklilerimizin sırtına yüklenmesine asla izin vermeyeceğiz.

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Milliyetçi 05.02.2022 15:43
    Rabbim Sana Acil Şifa Versin İnşallah Reisim .
  • Hüseyink 05.02.2022 15:42
    Güzel konuşmuşsun REİS tesekkür ederiz ancak biz halk çok eziliyoruz nefes alamaz hale geldik bizi biran önce refağa kavustur enflasyon illetinden hemen kurtar zaman icraat zamanı Can borcumuz var diyorsun!! Sen dediklerini yap bu can sana ve arkadaslarına feda olsun senden tüy parçası koparmalarına izin vermeyiz ama biz yaralıyken ne ülkeyi ne seni savuna biliriz bizi güçlü kılki sende güçlü ol selametle