Dünyaca ünlü çizgi dizi Simpsonlar, senaryosundaki gerçekleşen olaylar ile gündemde. Trump'ın başkanlığından, Kovid-19'a, 11 Eylül saldırılarına kadar ve daha pek çok olayı bilen dizi bu sefer de Metaverse hakkında kehanet ortaya koydu.

Senelerdir devam eden Simpsonlar (The Simpsons) dizisi hakkında en çok duyulan şey, senaryosundaki gerçekleşen olaylar. Daha önceden bir tesadüf gibi başlayan snaryodaki gerçekler, artık kehanet olarak yorumlanıyor.

Donald Trump'ın başkanlığından, Kovid-19 pandemisine kadar pek çok konudaki esrarengiz kehanetlerle gündeme gelen dizi, bu sefer de son günlerin popüler konusu Metaverse ile anılıyor.

METAVERSE TAHMİNİ

Simpsonlar'daki metaverse kehaneti ses getirdi. Metaverse, Facebook'un kurucusu ve Meta CEO'su Mark Zuckerberg sayesinde özellikle son dönemde dikkat çekmeyi başarmıştı. Simpsonlardan bu konuda tahmin geldi. Hem de 2011 yılında...

Dizideki metaverse öngörüsü 2011'de yayınlanan 23. sezondaki "Holidays of Futre Passed" bölümünde gerçekleşiyor. Dizide İlk olarak Lisa Simpsons'ın "ultra net" olarak adlandırılan sanal gerçeklik platformuna içine girdiği görülüyor. Günümüzdeki sanal gerçeklik dünyasına oldukça benzeyen sahnelerde sürükleyici bir çevrimiçi dünyada etkileşime girdiği, ziyaretler ve çeşitli aktivitelerini burada gerçekleştirdiği görülüyor.

GELECEK Mİ, ÇALINTI MI?

Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler, izleyenler arasında tartışmalara yol açtı. Metaverse kavramının öncüsü olarak kabul edilen Marc Zuckerberg'i kimileri Simpsonlar'dan fikir çalmakla suçlarken, kimileriyse buradaki senaryonun, gelecekten bir görüntü olduğunu iddia etti.

Simpsonlar dizisi yıllardır devam eden, dünyanın en popüler çizgi dizilerinden biri olarak kabul edilirken, daha önce dizide yer alan senaryodaki detayların günümüzdeki olaylar ile benzerlik taşıması "kahin dizi" yorumlarına yol açmıştı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Yunus çobanoğlu 09.02.2022 07:19
    Ne kehaneti gaybı ALLAH' tan başka kimse bilemez bildi diyen dinden çıkar. Sadece adamlar bir senaryo yazıyor bunu yaparsak bu olur şunu yaparsak şöyle olur. ALLAHU ALEM
  • Hayret 09.02.2022 00:48
    Arkadaşlar Simpsons Kehanet Mehanet Değil. Çok Basit. Matt Groenig,yani Simpsonsun Yapımcısı. Siyasette ve Televizyon Şirketine bağlı Arkadaş Kitlesi var.Simpsonsun TVsi Fox Tv dir.Fox TV Amerikada Siyasetcilere Yakındır. Çünkü Populizm yapılıyor.Ilk önce Simpson gösterir.Sonra Siyasetcileri Alıp aynı Dizinin Kehaneti varmış gibi bir Algı oluştururlar. Giydiriler,Yürüyen Merdivende Trumpı gösteriler falan. Halbuki herşey çok Profesyonel yapılıyor.Hem Siyasetciler hem TV Fox ve Simpsons Yapımcıları Anlaşmalı yapıyorlar.Amerika +Filim+ Fantasi= Para.
  • SolarCooperativ.com 07.02.2022 22:52
    Türkiye nin acilen digital para ve hizmetler konusunda hızlı adımlar atarak çağı yakalaması her alanda bu teknolojiyi kullanması gerektiğini düşünüyoruz