Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan Kıbrıs Türklerini korumak için Rauf Denktaş tarafından 1 Ağustos 1958'de kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) hakkında skandal ifadeler kullandı.

Arslan Türk tarihinin önemli bir parçası olan teşkilat hakkında "Türk Mukavemet Teşkilatı adada yakın hinterlandında suikastlerle bilinen illegal, yarı resmi bir oluşumdu." dedi.

ÜYELERİNE "MÜCAHİT" DENİLİYORDU

Kıbrıs Harekâtı'nın başladığı 20 Temmuz 1974 tarihinde 17.151 üyesi bulunan TMT'nin üyelerine "mücahit" deniliyordu. 

TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI NEDİR? HANGİ AMAÇLA KURULMUŞTUR?

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz aylarda Rumların da hedef aldığı Türk Mukavemet Teşkilatı’nı şu sözlerle tanımlamıştı:

"TMT bir saldırı örgütü değil, bir savunma örgütüdür. Terör örgütü EOKA’nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulmuştur. EOKA terör örgütü gibi savunmasız insanları, kadınları, çocukları, yaşlıları katletmemiş, katliam ve soykırım uygulamamıştır. TMT, sadece Kıbrıs Türk halkının varlığını, namus ve haysiyeti ile insanca yaşama hakkını savunmuştur. Ve eğer TMT olmasaydı, Kıbrıs’ta ikinci bir Girit faciası yaşanacak, bir tek Türk bile sağ bırakılmayacaktı. Bu nedenlerle TMT kurucularına ve TMT’nin kahraman neferlerine minnet borcumuz vardır."

Yorumlar 185 Yorum Var
  • TATAR REMİ 12.02.2022 15:27
    zavallı pinokyo
  • abdulbaki 10.02.2022 16:45
    bu kadın Türk olamaz. Türkün en büyük teşkilatı olan teşkilatı mahsusanın kurmuş olduğu TMT hakkında böyle konuşanlar muhakkak cezalandırılmalı , mümkün ise Türk vatandaşlığı ellerinden alınmalıdır. Bir rum gibi konuşan Türk olamaz.
  • Mustafa Yıldırım 10.02.2022 12:47
    Asıl illegal olan siz ve sizin zihniyetinizi benimseyenlerdir.
  • Aslan 10.02.2022 12:25
    Türk mukavemet teşkilatı,Kıbrısdaki soydaşlarımızın hakkını ve canını korumaya çalışan kahramanlardı çukur karı. Peki sen kimsin?
  • Adem 10.02.2022 11:42
    Işsiz kalınça,açaba kime sığınaçak bu zavallı kadın. Devletten mi ,yardım isteyeçek açaba.
Daha fazla yorum görüntüle