İHH ve İletişim Platformu organizasyonuyla sınır hattına giden gazeteciler, vakfın hem Reyhanlı’daki hem de İdlib’deki çalışmalarını yerinde inceledi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı ve İletişim Platformu organizasyonuyla aralarında Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de yer aldığı 28 gazeteci, yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede zorlu günler geçiren Suriye halkının sessiz çığlıklarına ses vermek ve yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla Suriye’ye gitti.

İdlib’in çeşitli bölgelerindeki mültecilerle bir araya gelen gazeteciler, İHH’nın sınır hattındaki çalışmalarını inceledi. 2 gün süren programda gazeteciler, vakfın Reyhanlı’daki Eğitim Kampüsü ve Koordinasyon merkezindeki çalışmalara şahitlik etti. Gazeteciler, ayrıca vakfın fırınlarını, terzihanesini, lojistik depolarını, yetimhanelerini, çadır kamplarını, yetim köylerini ve inşa ettiği briket evleri ziyaret etti.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • abdulbaki 12.02.2022 23:01
    türkiye tek başına mücadele ediyor maalesef. körfez zengini araplar ise seyrediyor. ayrıca ülkemizdeki suriyelilerin zengin olanları da seyrediyor.