Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kripto para caiz mi sorusuna, "Kripto para caizdir denilemiyor. Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz." dedi.
A Haber ekranlarında yayınlanan Arka Plan programına konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor. Sigaranın haram olduğunu dile getiren Erbaş "Alkol ve uyuşturucu neyse sigara da odur." ifadelerini kullandı. Dünyanın Medine Sözleşmesi anlayışına ihtiyacı olduğunu söyleyen Erbaş, Mehmetçik'e yaptığı ziyarete ilişkin gelen eleştirilere de yanıt verdi. Erbaş "Askeri şehit olan komutana başsağlığı dilemek görevimiz. Biz de bu ülkenin çocuğuyuz." ifadelerini kullandı.
ALİ ERBAŞ'IN KONUŞMALARINDA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR
"SİGARA HARAMDIR"
Dünyada bir yılda 8 milyon 200 bin insan sigaradan ölüyor. Pis olan şeyler haram kılınmıştır. Sigaranın temiz olduğunu düşünen var mı? Sigara içen hem israf ediyor, hem de hastalanıyor. Alkol ve uyuşturucu neyse sigara da odur.
BAŞ ÖRTÜLÜLERE ÇOK ENGELLEMELER OLDU
Bu ülkede baş örtülü insanlar büyük engellerle karşılaştı. İlahiyat fakültesinde birinci olan başörtülü bir kızımız ödülünü alamadı babası gidip aldı bunlar yaşandı bu ülkede. Ülkede çok acılar yaşadık ama geride kaldı. Dünyanın neresinde İslam düşmanlığı varsa raporluyoruz. İslam barış ve huzur demektir.
MEHMETÇİK'E ZİYARET TARTIŞMASI
Şırnak ziyareti neden eleştiriyor anlamıyorum. Askeri şehit olan komutana başsağlığı dilemek görevimiz. Biz de bu ülkenin çocuğuyuz. Biz sadece camide oturamayız. Herkese destek olmamız gerekiyor. Şehitliği milletimize kim anlatacak? Diyanet İşleri toplumu ilgilendiren her konuyla ilgilenir. Vatandaşlarımız her konuyu bize sorabilirler, bilgilendiririz.
"KRİPTO PARA CAİZ DEĞİLDİR"
Kripto para konusunda insanlar arasında tam bir güven olmadığı için ve insanların birbirlerine zarar verme ihtimali olduğu için caiz değildir.
SANAL HAC MÜMKÜN MÜ?
Sanal Hac ve ibadet olmaz. Metaverse gelişiyor ama bu dinen yapılamaz.
BU YIL HAC OLACAK MI?
2022'de hac olacak mı açıkcası şu an bilmiyorum. Görüşmelerimiz sürüyor. Şu an belli ülkeden kişileri kabul ediyorlar. Salgın biterse inşallah hasret bitecek.
MESCİD-İ AKSA ZİYARETLERİ BAŞLIYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Mescid-i Aksa ziyaretlerine başlıyoruz. Miraç Gecesi ben de Mescid-i Aksa olabilirim.
-
abdulbaki
12.02.2022
09:12
diyanet işlerimiz ile gurur duyuyorum. Dünyanın en teşkilatlı islam örgütü ve islam aleminin göz bebeği kurumumuz
Beğen
-
Osman
11.02.2022
17:57
Öğleden önce sevap terazisi ile ilgili bir yazı yazmıştım ama koymamışsınız
Beğen
-
Mehmet..
11.02.2022
15:36
Ya Rabbım ümmeti Muhammedi kendine getir. Kuranı bastaci eden ümmet et yeniden. Haram helal hepsi birbirine karıştı. Katından bize bir yardımcı gönder.
Beğen
-
ÇOK BİLEN ADAM..
11.02.2022
14:19
MUSTAFA AKIN, ç APSIZ ARKADAŞ BU ÜLKENİN DİYaNET İŞLERİ BAŞKANINA BÖYEL ALAYCI İFADE İLE HİTAP EDEMZSİN...Madem maddeler sayacak kadar bilgilisin..din görevlisi olsaydın da fetva verseydin... tatava yapma ..işine bak..pis olupda haram olmayan şey ,mekruhtur...mekruhda neredeyse harama yakındır.. YAPILMASI CAİZ GÖRÜLMEZ..yani senin TEZ BOŞA ÇIKAR..EZBERE YORUM YAPMA BENCE...
Beğen
-
Cafer C
11.02.2022
14:11
Mustafa akın isimli ve Ali Erbaş Hocanın ilminin fitresi bile kendisine yetecek düzeydeki zat; say bakalım pis olup ta haram olmayan 100 şeyi!.. İşkembe i kübradan atmakla olmuyor bu işler.
Ne çok bildiğiniz var!
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle