ABD eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, ABD'nin Ukrayna krizinde Türkiye ile işbirliği yapması gerektiğini söyleyerek, "Bölgenin anahtarı Türkiye. Karadeniz'deki ve Boğazlar üzerindeki gücü ve bölgedeki herkesle ilişkisi ortada" dedi.

ABD eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, CNN Türk'e yaptığı açıklamdada, Ukrayna-Rusya krizine değinirken, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye verdikleri desteğin yanlış olduğunu ittiraf etti.

"İŞGAL İKİ HAFTA İÇİNDE BAŞLAYACAK"

Rusya'nın iki hafta içerisinde Ukrayna'ya yönelik askeri harekat başlatacağını iddia eden Hodges, "Büyük çaplı bir saldırı olacağını sanmıyorum. Karadeniz ve Azak Denizi'ne çıkartma olacağını tahmin ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE İLE UKRAYNA KRİZİNDE İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ"

ABD'nin Türkiye ile daha yakın çalışması gerektiğini belirten Hodges, "Bölgenin anahtarı Türkiye. Karadeniz'deki gücü, Boğazlar üzerindeki gücü, bölgedeki herkesle ilişkisi ile bence Türkiye şu ana kadar çok yardımcı oldu" dedi.

"YPG'YE VERDİĞİMİZ DESTEK YANLIŞ"

ABD'nin terör örgütü YPG'ye destek vermesinin hata olduğunu ifade eden Hodges, şu ifadeleri kullandı:

"Stratejik düşünüp Türkiye'nin haritada nerede bulunduğunu göz önünde tutmuyoruz. Bence YPG'ye silah vermek yanlıştı. Bu taktiksel açıdan işimize geldi. Ancak stratejik bir ilişkiyi zedeledi."

"İNSANLAR TÜRKİYE'NİN ÖNEMİNİN FARKINA VARMALI"

Türkiye'nin önümüzdeki aylarda kritik bir rol üstlenebileceğinin altını çizen Hodges, sözlerine şöyle devam etti:

"NATO'nun en ileri askeri komutanlığını Türk askerler yönetiyor. Bence birçok kişi bunun farkında değil. Türkiye kendi bilgi kampanyasını başlatmalı Türkiye'nin yaptığı işlere bakın kritik bir rol oynuyoruz demeli. Böylece birçok kişiyi bilgilendirebilir. Kongre delegasyonları Türkiye'ye davet edilmeli. İnsanlar Türkiye'nin önemini görmeli. Bence Türkiye önümüzdeki aylarda kritik bir rol oynayabilir."

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Ali 15.02.2022 03:13
    Haydut bir ülke, Afganistanda halk sefil durumda, 7 milyar dolarına el koyuyor ve şimdide 3,5 milyarını abd halkına, 3,5 milyarınıda soruşturma masrafı gösterek, resmen hırsızlık yapıyor. bir ülke ancak bu kadar alçalır. nasıl roma imparatorluğu yıkıldıysa, bu haydutların sonuda aynı olacak.
  • abdulbaki 15.02.2022 00:41
    sizin kadar alçak bir devlet ve toplama bir millet varmı acaba. Türkiye önemli imiş. Amerikanın gerçek yerlilerinin dediği gibi çatal dilli beyaz. Bu alçaklar bizim lehimize bir söz söyler iken, arkamızdan kırk kuyu kazarlar.
  • ALİ 14.02.2022 11:49
    Adiler Türkiye yi savaşa çekmek istiyorlar.