Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz azalmak yerine giderek artıyor. ABD İstihbaratı Rus işgalinin her an başlayabileceğini belirtirken, Moskova da Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk'te, ayrılıkçıların kurduğu sözde cumhuriyetlerin tehlike altında olduğunu ve işkence yapıldığını iddia etti.

Propaganda savaşlarının da yaşandığı dönemde, Rus milletvekillerinden kritik bir adım geldi.

Rus lider Putin'in partisi "Birleşik Rusya Partisi" milletvekillerin öncülük ettiği çalışmaya göre, Luhansk ve Donetsk'in Moskova tarafından tanınmasını içeren tasarı hazırladı.

RIA Novosti'de yer alan gelişmeye göre; söz konusu belge Duma'ya sunuldu. Konu daha sonra Dışişleri ve Kremlin'de tartışılacak. Son olarak ise Putin'e gidecek.

RIA'ya konuşan kaynak, sürecin hızlandırılması ve taslağın hızlıca Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmesinin önerildiğini söyledi.

"SAHTE BAYRAK" OPERASYONU

ABD İstihbaratı, Rusya'nın "sahte bayrak" operasyonuyla Ukrayna'yı işgal edeceğini düşünüyor.

"False flag (sahte bayrak)": Bir ülkenin kamuoyu oluşturmak ya da haklı bir nedene sahip olmak için düşman kılığında kendi birliklerine saldırı düzenlemesine verilen isimdir.

Tam da bu iddiaların dolaştığı bir dönemde, Rus devlet televizyonu, Ukraynalı milliyetçilerin ülkenin doğusunda yaşayan Ruslara yönelik saldırı planladığını iddia ederek, yeni bir propaganda hamlesi başlattı.

Devlet propagandacısı olan ve "Putin'in sözcüsü" olarak da anılan mitry Kiselyov, pazar günü yayınlanan haber programında, Ukrayna'nın Donbass bölgesinde binlerce sivile "işkence yapıldığı ve vahşice öldürüldüğünü" iddia etti.

Bugün de Donetsk'teki sözde vumhuriyetin askeri komutanlığı, "Ukrayna personeli Lugansk ve Donetsk cumhuriyetlerini işgal etme planı hazırladı" açıklaması yaptı.

Yorumlar 0 Yorum Var