İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN, İran'ın insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırıya hazırlanıyor olabileceğini, İsrail'in de olası saldırıya karşı hazırlık yaptığını açıkladı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, orduya bağlı savunma kurumu İran'ın İHA'lı olası bir saldırısına hazırlık yapıyor.

Haberde, bunun Yemen'deki Husi isyancılara ve İran'la bağlantılı terör örgütlerine karşı Amerikan güçlerinin saldırılarına İsrail'in yardım ettiği yönünde İranlı yetkililerin iddialarından kaynaklandığı kaydedildi.

KAN, İran'dan iki gün önce İsrail topraklarına yönlendirilen iki İHA'nın Irak'ta düşürüldüğünü öne sürdü.

Üst düzey bir siyasi kaynaktan aktarılan bilgide, insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemenin oldukça kolay olduğu, dolayısıyla bu konuyla tüm imkanlar dahilinde ilgilendikleri, İsrail ve İran'ın birbirlerinin birinci derece düşmanı olduğu ifade edildi.


KAYNAK: AA

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Hko27 18.02.2022 05:37
    Abd ye israile yapışan türkiye iran değil.hiç olmasa aleni olan birşeyi başkasına mal etmeyin sırf mezhebi için.neymiş efendim ehli sünnetmiş kimmiş ehli sünnet bir incele araştır ne demekmiş ehli sünnet olmak asıl ehli sünnet bizmiyiz yoksa iranmı? Bilip bilmeden hep ön yatgıyla alışmışız başkslarını suçlamaya bir kendimize bakalım yaşadığımız ülkede ne kadar Allahın kanunuya hareket ediliyor yada ne kadar ehli sünnetiz peygamberin yolunu gidiyoruz kendimize bir bakalım ,ondan sonra iranı karalayalım .iran tam uygulamazsada benim kanunum şeriattır diyor sen bunu ülkende diyebiliyormusun.nerde anında içerdesin mecbursun laikim demeye.vede düzenin laiklik.önce kendimizi düzeltelim
  • Hko27 18.02.2022 05:18
    Ne zaman iranın bir islam ülkesine saldırdığını gördünüz.insaf be şu yemene bir bakın bir avuç şii mezhebi olan hussilere senin islam ehli sünnet ülkelerin adamlara kan kusturuyorlar ne hakla arabistan bae ve daha kaçtane ülke abd le beraber bu adamlara saldırıyorlar.ne haklla ulan ne hakla ne çocuk ne kadın demeyip hergün bombalıyorlar.ama nafile hak mutlaka galip olacak iran mazlumun yanında olduğu içinmi düşman sayıyorsunuz.israile yağcılık yapan t.c mi yoksa iranmı?
  • Altaylı Türk 17.02.2022 10:27
    Bunlar boş, iran israil kolkola İran sadace ehli sünnet düşmanıdır., tarihinde müslümanla savaşan miletdir. İslam dünyasının başbelasıdır