Kader inancını inkar eden, Hz. Adem'in babası vardı diyen, Peygamberimizi (ﷺ) İslam'ın dışında tutan Mustafa İslamoğlu bu defa da Ayasofya'nın camiye çevrilmesine "Kur'an'a aykırı" dedi.

Ehl-i Sünnet dışı fikirleriyle farklı bir inancı temsil eden Mustafa İslamoğlu Alman medya kuruluşu DW Türkçe'de Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı.

İslamoğlu, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi ve fetih kavramlarını Alman Deutsche Welle zihniyetinde olması gerektiği şekliyle yorumladı.

"KUR'AN'IN KABUL ETMEDİĞİ BİR EYLEM"

Ayasofya'nın camiye çevrilmesinin Kur'an'a aykırı olduğunu söyleyen İslamoğlu, "Kur'an’ın kabul etmediği bir eylemdir." dedi.

"FETİH ASLINDA BİR İNSAN YÜREĞİNİN FETHEDİLMESİDİR. KILIÇLA HUTBEYE ÇIKMALAR BUNLAR FETİH FALAN DEĞİL"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya Camii'nin hutbesine kılıçla çıkmasına değinen İslamoğlu, "Bugün Fetih Suresi'ni okuyorlar İstanbul’un alınışında. Ne kadar cehalet var görüyor musunuz, farkında mısınız? Dolayısıyla kılıçla hutbeye çıkmalar falan fetih bu değil. Fetih aslında bir insan yüreğinin fethedilmesidir. İki insan yüreğinin buluşmasıdır." ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE AYASOFYA'NIN CAMİYE ÇEVRİLMESİ "EGEMENLİK HAKKIDIR" DEMİŞTİ

İslamoğlu yıllar önce kendisine Ayasofya sorusu sorulduğunda "Bir şehir kılıçla fetholunursa şehrin en büyük mabedi İslam mabedine çevrilir, bu egemenlik hakkıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 980 Yorum Var
  • Sarraf 28.03.2023 11:12
    İşkembeden sallamış yine hoca değil, şaklaban
  • Yüksel aydin 07.10.2022 00:07
    Sen islam için bir kanser hücresisin belki peygamber efendimiz zamanında yaşasaydın emrederdi belki geldiğin yere hizmet ettiğin yere dön
  • Hakan vural 22.04.2022 14:42
    Biraz empati yapsaniz...
  • Sevda göcer 16.03.2022 18:23
    Malesef sizin gibi insanlarin bu konuda yorum yapmasi bile yanlis ve fitneliktir
  • Lefter 07.03.2022 17:32
    Yaşasın cehennem
Daha fazla yorum görüntüle