Diyarbakır'da, uğruna HDP il binası önünde oturma eylemi yaptıkları, 16 yaşında dağa kaçırılan oğulları Ferdi'ye 7 yıllık hasretin ardından kavuşan Doğan çifti, sevinçlerini evlat nöbetini sürdüren ailelerle paylaştı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 905'inci gününde sürüyor.

Muş İl Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Komutanlığı ikna süreci uzmanlarınca yapılan çalışmalar sonucu, güvenlik güçlerine teslim olan evlatları Ferdi'ye kavuşan anne Adalet ve baba Abdülsamet Doğan da HDP il binası önüne geldi.

Evlat nöbetini sürdüren ailelerle görüşen Doğan çifti, onlara moral vermeye çalıştı.
Duygusal anların yaşandığı ziyarette konuşan anne Doğan, oğluna kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Doğan, "Çocuğum birden kayboldu. Ona kavuşma umudum kalmamıştı. Şimdi çok mutluyum. İnşallah diğer çocuklar da gelir, anne ve babalarına kavuşur." dedi.
Baba Doğan ise 7 yılın ardından çocuğuna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • abdulbaki 23.02.2022 21:57
    bu anne ve babalara acıyorum. Büyük kısmının evlatları gene büyük ihtimalle ölmüş veya öldürülmüştür. Rabbim sabır versin. çocukları gelenler seviniyor. fakat ya gelemeyenler. Pkk partisinin kapatılması için bunlar yeterde artar bile.