Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ikinci gününe girdi. Rus işgalci kuvvetleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e girmek için hazırlıklar başlatırken, Kiev'in çeşitli mahallelerinin tanklar tarafından kuşatıldığı ile ilgili teyit edilemeyen bildirimler yapılıyor.

Bölgeden gelen bilgiler, henüz netlik kazanmazken, Ukrayna Savunma Bakanlığı, vatandaşlarına molotof kokteyli yapıp savunma yapma çağrısında bulundu.

BAKANLIKTAN "MOLOTOF KOKTEYLİ YAPIN" ÇAĞRISI

Ukrayna Savunma Bakanlığı, vatandaşlarına Rus birliklerine karşı direniş göstermesi çağrısında bulunurken, molotof kokteyli yapıp direnişe destek vermelerini istedi.

"VATANDAŞLARIMIZI MOLOTOF KOKTEYLİ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Sivillerin kendilerini molotof yaparak korumasını isteyen Bakanlık, resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, "Vatandaşlarımızı Rus birliklerinin hareketleri konusunda bizlere bilgi vermeye, evlerinde molotof kokteyli yaparak direnişe destek verme ve düşmanı etkisiz hale getirmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADA MOLOTOF YAPIM TARİFLERİ

Sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan bildimlerin ardından molotof kokteylinin nasıl yapıldığı ve nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgiler, görsel olarak hem internet üzerinden hem de televizyonlardan yayımlanmaya başlandı.

 

Yorumlar 0 Yorum Var