Polonya, 2022 Dünya Kupası Avrupa elemeleri playoff turundaki rakibi Rusya'ya karşı maçlara çıkmayacağını açıkladı.

Playoff turundaki eleme ağacında Polonya ile Rusya eşleşti. Kazanan taraf ise Çekya - İsveç galibi ile final maçında karşılaşacak.

Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, "Sözler bitti, artık harekete geçme zamanı geldi! Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının artmasıyla bağlantılı olarak; Polonya Milli Takımı, Rusya ile maça çıkmayacak. Tek doğru karar bu. FIFA'ya ortak bir karar bildirmek için İsveç ve Çekya ile de görüşüyoruz." dedi.

Kulesza, aynı zamanda ülkelerarası dayanışma için Ukrayna Milli Takımı'na dostluk maçı teklif ettiklerini ve bu teklifin kabul edildiğini duyurdu.

Robert Lewandowski: Güzel olan her şey savaşın getirdiğiyle çelişiyor

Robert Lewandowski, Rusya'nın ülkeyi işgal etmesinin ardından Ukrayna halkına desteğini dile getirdi.

Bayern Münih'in yıldızı Lewandowski, görüşlerini paylaşmak için sosyal medyaya giderek çatışmaya karşı çıkan son isim oldu.

Lewandowski, Twitter'da "Sporda güzel olan her şey savaşın getirdiğiyle çelişiyor" dedi.

"Özgürlük ve barışa değer veren tüm insanlar için, Ukrayna'ya karşı askeri saldırganlığın mağdurlarıyla dayanışma zamanı."

UEFA: "Rusya'da maç yapılmayacak"

Polonya, İsveç ve Çekya'nın çağrısı üzerine UEFA ve FIFA, Rusya topraklarında kulüp ve milli takım düzeyinde maçların oynanmayacağını, bu maçların tarafsız sahada oynanacağını açıklamıştı.

Yorumlar 0 Yorum Var