Rusya'nın Ukrana'ya başlattığı saldırılarda 4. güne girlirken bölgede dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Rus ordusunun Ukrayna'daki ilerleyişini engellemek için yetkililer tarafından halka tebalaları indirin çağrısı yapıldı.

Rus ordusu Ukrayna topraklarındaki ilerleyişini 4. günde de sürdürüyor. Bölgede gün geçtikçe bilanço ağırlaşırken çarpıcı haberler de gelmeye devam ediyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından halka yapılan çağrıda Rus ordusunu şaşırtmak ve ilerleyişlerini engellemek için tüm tabelaların indirilmesi istendi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Ukrayna'da yasa dışı hareket eden düşmanı şaşırtmak ve aklını karıştırmak için çağrıda bulunuyoruz. Bölgenizde sokakların, şehirlerin, köylerin isim ve numaralarının yer aldığı tabela ve işaretleri kaldırın"

Ukrayna hükümetinin çağrısı sonrası Ivano-Frankivsk bölgesindeki halk, Rus ordusunu şaşırtmak için tabela işaretlerini kaldırmaya başladı.

SORUMLU ŞİRKET DE HAREKETE GEÇTİ

Yolların inşasından ve bakımından sorumlu Ukraynalı bir şirket de Rus kuvvetlerinin ülke çapında yollarını bulmak için kullanılabilecek tüm yol işaretlerini kaldırdığını açıkladı.

Ukravtodor şirketinden "Düşmanın iletişimi zayıf, arazide ilerleyemiyorlar" ve "Onların cehenneme gitmelerine yardım edelim." şeklinde paylaşımlar yapıldı.

Şirket tarafından değiştirilen tabelalarda Rus ordusuna yönelik küfürlü ifadeler de yer aldı.

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Vatan 27.02.2022 20:53
    Tabelaları geldikleri yöne çevirin lan..dolaşsın geri gitsin şapşallar..
  • Yusuf ziya 27.02.2022 12:47
    Güzel taktik