Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 5'inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İki ülkenin heyetlerinin bugün Belarus sınırında bir araya geleceği kaydedilirken, görüşme öncesi masaya kuvvetki oturmak isteyen Putin ise, Rus Nükleer Caydırıcı Kuvvetleri'ne "yüksek alarma" geçme emri verdi.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

ZELENSKİY'DEN RUS ASKERLERİNE ÇAĞRI

12:03 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy düzenlediği basın toplantısında; Avrupa Birliği'nden "derhal üyelik" talep edip Rus askerlerine seslendi:

"Komutanlarınıza güvenmeyin. Silahlarınızı bırakın ve gidin. Çoktan 4 bin 500 rus askerini öldürdük. Buraya niye geldiniz ki?

"(AB'ye acil üyelik başvurusu) Hedefimiz tüm Avrupalılarla birlikte olmak ve en önemlisi eşit olmaktır. Bunun adil olduğuna eminim. Bunu hak ettiğimize eminim. Tüm bunların mümkün olduğundan eminim."

Yorumlar 0 Yorum Var