Belarus-Ukrayna sınırındaki "Kiev-Moskova" görüşme, saat 13:00 itibariyle başladı. Rusya ile Ukrayna taraflarında, görüşme öncesi açıklamalar geldi.

İKİ ÜLKEDEN DE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ AÇIKLAMA GELDİ

Ukrayna görüşmelerine katılacak Rus müzakereci, yapılacak bir anlaşmanın her iki tarafın çıkarına olması gerektiğini söyledi. Rusya'nın Ukrayna ile mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varmak istediğini vurguladı.

Zelenskiy'nin ofisinden yapılan açıklamada, Ukrayna heyetinin Rus heyetiyle görüşmeler için Belarus sınırına ulaştığı belirtildi. Açıklamada, ana amacın ateşkes sağlanması ve Rus askerlerinin çekilmesi olacağını duyurdu.

KREMLİN: GÖRÜŞMELER SESSİZCE SÜRDÜRÜLECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Belarus’taki müzakere görüşmelerinde talep ve pozisyonlarını kamuoyuna açıklamayacaklarını, müzakerelerin sessiz ilerleyeceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov basına yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin Belarus’un Gomel kentinde başlayan müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Müzakerelerin dün başlamamasından dolayı üzüntü duyduklarını söyleyen Peskov, “Biliyorsunuz ki heyetimiz orada uzun süredir bekliyor. Müzakereler, Belarus’ta gece de başlayabilirdi. Ancak Ukrayna müzakere masasına şimdi geldi” dedi.

Ukrayna ve Rus taraflarının müzakere sürecine ilişkin bir bilgi açıklamayacağını belirten Peskov, “Rusya ve Ukrayna delegasyonu müzakerelere ilişkin talep ve pozisyonlarını açıklamayacak. Müzakereler sessizce ilerleyecek” diye konuştu

Yorumlar 0 Yorum Var