Uğur Arslan'ın Ülke Tv'deki Haber Arası programına telefonla bağlanan sinema oyuncusu Arda Kural, kendisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Arda Kural, son günlerde medyada sık sık gündeme gelmesin ve tartışılmasının yıldızı yüksek biri olmasından kaynaklandığını belirterek "Sevgi çok kıymetli bir şey. Toplumda son bir aydır yoğun bir ilgi görüyorum. Gittiğim yerlerde insanlardan tekrar işime dönmemden dolayı sevgi dolu mesajlar alıyorum. Benim ilgi odağı olmam, yaşantım, duygularım ve yaptıklarımla bu sevgiyi korumamda önemli etken olduğunu biliyorum." dedi. 

"BANA 15 YIL SONRA BU FİLMLERİ YAZABİLİRSİN DEDİLER, SONRA YILDIRMAYA VE ÖNÜME GEÇMEYE BAŞLADILAR"
Yaklaşık 10 yıldır görünürde olmamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Arda Kural, yüksek bir yerdeyken ortadan kaybolup görünmek istememek bir düşüncesi olduğunu belirterek, "Her şey üstüme geliyordu. Sıra dışı düşüncelerim vardı. Genç bir sinemacı idim, yönetmen olmaya çalışıyordum. 24 yaşında film çektim, senaryo yazdım. Gündem oldum. Bana 15 yıl sonra bu filmleri yazabilirsin diyorlardı. Bu uyarılardan sonra yoğun bir şekilde üstüme odaklandılar ve kötü niyetli insanlar beni yıldırmaya önüme geçmeye başladılar. Tek başıma kaldım, mücadele ederim dedim, ama tek başına mücadeleyi sürdürmek zorunda kaldım. Olduğumdan farklı bir şekilde gösterilmeye başlandım.  Garip bir şekilde üzerime farklı bir bakış çevrildi." dedi. 

"O ZAMANKİ DOĞRULARIM BENİM EN BÜYÜK DEZEVANTAJLARIM OLDU"

"O zamanlar insanların beni anlayabilmesi çok zordu çünkü kendimi tanıtan ve ifade eden biri değildim. Ben, oyunculuğumla, oynadığım karakterlerle tanınmak, kendi karakterimle bilinmek arzusundaydım.  O zamanki doğrum o idi ama o doğru benim dezevantajım oldu" diyen Arda Kural sözlerini şöyle sürdürdü "Daha sonra, uzaklaşmak, sıradan bir hayata başlamak  ve bu süre içinde de sanatımı daha da geliştirerek bunun için gerekli olan duruş, tavır ve kendini ifade etme arzusuyla kenara çekildim."

 "BENİM SETTE NAMAZ KILMAM ONLARA GÖRE ZAVALLICA İDİ"

Kendisine yönelik medyada yer alan haberlere değinen ve inancından dolayı yaptırıma uğradığına ilişkin iddialara değinen Arda Kural, "Ne yapsam sorun oluyordu. Ne yapsam sorun, ne yapsam aykırı, ne yapsam yanlış. Sette namaz kılmaya başladım. Benim inancım o kadar güçlü ki yaşadığım onca olumsuzluklara rağmen beni hep bir yerden alıp bir yere götürdü. Sinema sektöründe herkesin kendini yukardan aldığı, yüksek gördüğü bir sektör,  insanların kendisini önemli kişilermiş gibi gördüğü bir alan. Onlara göre benim namaz kılmam zavallıca idi." dedi. 

HAKKINDA ÇIKAN TÜM İDDİLARA RAĞMEN YILMADI "TOPLUMU TANIDIM" DEDİ

Daha sonraki dönemde sinema sektöründe kendisine yönelik çıkan iddialara da değinen Arda Kural kendisine yönelik çıkan yorumlar için de şunları söyledi "Benim için, Arda kötü senarist, Arda kötü bir sinemacı, Arda aptal bir oyuncu, kadınlar Arda'dan nefret eder, gibi bir sürü düşüncenin muhatabı oldum.  Birilerinin bakışı yerine ben kendimi geliştirmeyi tercih ettim. Toplumu tanıdım, birçok kültürden geçtim. Birçok insan bana sevgi ve bağlılık duyarken ben de onlara aşk duyuyorum. Ben bu noktaya gelirken birçok toplumsal farklılıklar yaşadım. En sonunda özüme dönüp, ben buyum dedim ve istediğimi aldım. Bana göre kedimi geliştirme ve toplumu anlamak sanat alanında çok güzel şeyler düşündüğüm bu günlerde çok önemli konular."

Geçmişle ilgili birçok şeyden pişmanlık yaşadığını yaptığı birçok şeyden pişman olmak zorunda kaldığını anlatan Arda Kural, "Ama bugün pişmanlıklar yaşanır.  O pişmanlıklar da o zamanki yaşadığım duygulardır.  bugün şunu söyleyebilirim. Keşke pişman olmasaydım, belki de pişman olunacak bir şey yoktu." dedi. 

BİR AŞK HİKAYESİ İLE GÜNDEME GELEN ARDA KURAL'IN GELECEĞE YÖNELİK EN BÜYÜK HEDEFİ

Uğur Arslan, son günlerde Arda Kural'ın bir aşk hikayesi ile gündemde olduğunu hatırlatarak Arda Kural'ın neyle gündeme gelmek istediği sorusuna ise "Güçlü bir sinemacıyım. İlginç bir zihnim var. Sıradışı bir senaristim ve iyi bir oyuncuyum. Duygularımı insanlara geçirebiliyorum ve hissettiklerimi paylaşabiliyorum. Halkla bütün olmayı sağlayabiliyorum. Ben şimdi işime dönüyorum ve mesleğime odaklanıyorum. Benim halk ile iç içe olmam benim için çok büyük bir avantaj. Benim sinema yapmak, senaryo yazmak ve oynamak gibi bir derdim var. Sinemayı kitlesel bir araç olarak görüyorum ve insanlara ulaşmak istiyorum." cevabını verdi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • istanbul 16.03.2022 15:40
    CENNETE gideceklerin yaptığını namaz oruç yapan hedefe gider gayet açık seçik şeffaf sonuç isteyen yapar kazanır
  • mehmetm 10.03.2022 00:22
    Seküler kesimde işyerleri de benzer durumda. Ülkede tanınan holdingler farklı mı ?
  • Fatih 02.03.2022 08:35
    Bu ülkede inancın varsa o sektörde olamazsın o piyasa maalesef islam düşmanlarının elinde
  • Gümüşhaneli 02.03.2022 08:20
    Allah yar ve yardımcın olsun inşallah hayırlısıyla