İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye'ye ziyareti gündemin önemli başlıkları arasında yer alırken, Herzog'un Türkiye'ye geldiği uçaktaki mesajlar dikkatlerden kaçmadı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi ziyarette bulunmak üzere eşi Michal Herzog ile birlikte Ankara'ya geldi.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı.

BARIŞ VE İŞ BİRLİĞİ

Herzog’un uçağı üzerinde Türkçe “Barış” ve “İş birliği” ifadeleri yer aldı.

"TÜRKİYE İLE HER KONUDA ANLAŞAMIYORUZ"
Ziyareti öncesi İsrailli basın mensuplarına konuşan Herzog "Türkiye ile her konuda anlaşamıyoruz, ilişkimiz inişli çıkışlı ancak ilişkilerimizi ölçülü ve dikkatli bir şekilde yeniden inşa etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE BAĞLAR BÖLGESEL BİR ÇIKARDIR"
Türkiye'ye hareketi öncesi sosyal medya hesabından da ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Herzog,  "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine şimdi eşim Michal ile Türkiye'yi ziyaret etmek üzere uçuyoruz, göreve başladığımdan beri kurduğumuz diyaloğun devamı. Türkiye ile köprüler ve bağlar İsrail ve bölgesel bir çıkardır. Umarım bu ziyaret Türkiye ve İsrail arasında daha derin bir diyaloga yol açar." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • burak van 09.03.2022 21:33
    bjk li yanlışsın herşey diyalogla çözülür esas suç netanyahu denen adamdaydı herşey barışla konuşmakla çözülür inşallah reis filistin davasını çözer hiç kimse abd ve ab ye güvenmesin örneği ukrayna adamları gaza getirdiler şimdide yapmacık yaptırımlarla desdek veriyorlar barış güzeldir turkiyemin rusya ukrayna siyasetini takdirle karsiliyorum
  • Bjk 09.03.2022 17:44
    İsrail kahrolsun.