Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u Ankara'da resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Herzog görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Erdoğan, ”Kudüs'ün tarihi statüsüyle Mescid-i Aksa'nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim. Önümüzdeki dönemin ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel iş birliği açısından da yeni fırsatları beraberinde getireceğine inanıyorum" dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

İş birliğimizi daha da ilerleteceğiz görüşmemizin temel unsurlarından biri Filistin meselesiydi. Kudüs'ün tarihi statüsüyle Mescid-i Aksa'nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim. Konuya dair yaklaşımlarımızı ve hassasiyetlerimizi açıkça paylaştık. Bölgede gerginliğin azaltılması ve iki devletli çözüme verdiğimiz önemi ifade ettik. Bölgedeki huzura ve iki devletli çözüme verdiğim önemi belirttim. Filistin halkına yönelik insani projeler yürüten TİKA ve Türk Kızılay gibi kuruluşlarımızın devam etmesi hususunda İsrail makamlarının desteğini beklediğimizi özellikle vurguladım.

Yorumlar 80 Yorum Var
  • şaban yolyoran 10.03.2022 11:54
    sevgili yorum yapan arkadaşlar eger biraz ileriye bakarak yorum yapabilirsek daha başka şeyleride görürüz mesala acaba mısır güney kıbrıs ve israilin yapmak isteyipte türkiyenin buralar türkiyenin cizgisi dahilinde dedigi libyayla cizilen o cizgiden dolayı gecemedikleri o cizgiyi şimdi türkiye ile gecelim diye mi o uysal devlet rolunü oynuyorlar acaba tabi bizim devletimiz de bunları ölcüp biciyordur
  • Muhittin Aksoy 10.03.2022 11:08
    TC icin israil cok önemli bir ülke TC ve israil düsman ülke deyil tarihde arablar gibi israil de bir osmanli ne israil den ne de arablardan vez gecmemiz mümkün deyil.
  • ahmet 10.03.2022 11:07
    İşte dünya lideri,işte adam gibi adam.İnsanlıgın medarı ifaharı REİSİMİZ,selam olsun.
  • aytek 10.03.2022 11:01
    İsrail hedefinden kolay kolay vaz geçmez de işte ne koparabilirsek. Rabbim yardımcımız olsun etrafımız tamamen karıştı
  • Osman 10.03.2022 10:47
    Reis konuşur İsrail öldürür derhal Filistin Devleti kurulmalı işgal ettiği topraklardan çekilmeli. Yapabilirse ne ala
Daha fazla yorum görüntüle