Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ'NÜN KAPATILMASI

Karın dışında bakımla ilgili sorunları var. Şehir içinde dün gece biraz olumsuzluklar vardı ama onlar da ortadan kalktı. 

Unkapanı Köprüsü, 80 yıllık bir köprü. Periyodik bakımları önemli. 

(Büyükşehir Belediyesi bakmıyor mu?) İnşallah bakıyordur. Bakması gerekiyor çünkü. Kapasitesi çok yüksek, dikkat edilmesi gereken bir yer. 

Tehlike arz eden durum var. Ortası açılıp tekrar kapanıyor. Dubalar üstünde köprü. Onların bakımlarını iyi yapmak lazım. 

Okulların, devlet dairelerinin tatil olması ve uyarılar işe yaradı. Vatandaşlarımızın da dikkate alması lazım. İnşallah bu yıl için bitmiş gözüküyor kar mücadelesi. 

AYÇİÇEK YAĞI TAŞIYAN GEMİLER

Dünyanın neresinde olursa olsun Türk Bayraklı gemi varsa bizim arama kurtarma gemimiz var, orayla irtibattayız. Onları GPS ve haritalarla takip ederiz. O yüzden Karadeniz'de, Rusya ve Ukrayna'da sıkıntı yaşayan gemilerimizle sürekli irtibat halindeyiz. 

Konuştuğumuz 18 gemi Azak Denizi'nde, Rus limanındaydı. Savaş nedeniyle ayrılamıyorlardı. Cumhurbaşkanımızın görüşmesi neticesinde 18 geminin hepsi limandan ayrıldı. Sadece hava durumundan dolayı Karadeniz'e açılamadılar. Peyderpey çıkmaya başladılar. 18 geminin 6'sı ayçiçek yağı yüklü gemilerdi. Bir tanesi Ege Denizi'nden Mersin'e yol alıyor, diğeri de Boğaz'a geliyor, ötekiler de yolda. 

UKRAYNA'DA BEKLEYEN 23 TÜRK GEMİSİ

Asıl sıkıntımız Ukrayna'daki 23 tane gemimiz. Orayla da Milli Savunma Bakanlığımız yoğun temas halindeler. Tahliye talebi olan vatandaşlarımızı oradan aldık. Gemilerini terk etmek istemeyen 110 kişi bekliyor. Gemilerin de oradan ayrılması için yoğun çaba var şu anda. Olumlu gelişmeler var.

Yorumlar 0 Yorum Var