Rusya'nın Ukrayna işgali 3. haftasını doldurmak üzere. Rusya saldırılarını ağırlaştırırken, sivil ya da askeri bina farketmesizin bombalamaya devam ediyor.

Kritik tesislerinin vurulması dolayısıyla hava savunmasını kaybeden Ukrayna Hava Kuvvetleri, savaş uçağı kaldıramaz durumda.

Meskun mahal savaş yöntemiyle Rus ordusunu yıpratan Ukrayna, adına şarkılar yazdığı Bayraktar TB2'leri ise zaman zaman uçurup kritik hedefleri vuruyor.

ALMAN BILD GAZETESİNİN İKİYÜZLÜ TAVRI

Müslüman ülkelerdeki yıkımı görmezden gelen, Suriye'den Afganistan'dan Irak'tan gelen mültecilere "öcü" muamelesi yapan, "Ukrayna'da sarı saçlı mavi gözlüler öldürülüyor" diyerek ırkçı tavır takınan, "Avrupa'da değil de Afrika ve Asya'da savaş ve kan dökülmesine daha çok alışkınız. Avrupa buna yabancı" diyerek sömürdükleri mazlum coğrafyaları ötekileştiren "medeniyetin beşiği Batı", ikiyüzlü tavrını şimdi de Türkiye'nin ürettiği SİHA'lar üzerinden gösterdi.

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda kritik rol oynayan ve savaşın seyrini değiştiren Bayraktar TB2'ler için o dönem "Erdoğan'ın katil İHA'ları" diye manşet atan ve Ermenistan safında yer alan Bild gazetesi, mevzubahis Ukrayna olunca SİHA'larımızı övmeye başladı.

Ukrayna'nın bu SİHA'larla Ruslara direnç gösterdiğini belirten Bild gazetesi, aynı silah sistemi için bir yıl sonra "Umudun Silahı" başlığını kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var