Almanya'da 16 yıl süren Angela Merkel döneminin ardından başbakanlık koltuğuna oturan Olaf Scholz, Türkiye'ye ilk ziyaretini bugün gerçekleştiriyor. Ziyaretin öncelikli gündeminde Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler yer alırken, görüşmede iki ülke ilişkilerinin tüm boyutlarıyla değerlendirilmesi ve Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin ilerletilmesi konusunun da ele alınması bekleniyor.

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Başkan Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Scholz'u resmi törenle karşıladı.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Başbakan Scholz, ardından Anıtkabir özel defterini imzaladı.

İlk defa yüz yüze görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Scholz görüşmesinin ana gündem maddesi Rusya-Ukrayna savaşı ve bu süreçte yürütülen diplomatik görüşmeler olacak. Görüşmede, Antalya’da geçtiğimiz günlerde Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının yaptığı görüşmenin sürdürülmesi için atılabilecek yeni adımlar da değerlendirilecek.

Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki ilk üst düzey temasın Türkiye’de gerçekleşmesinin Antalya Diplomasi Forumu’nun amacına ulaşmaya başladığını gösterdiğini söylemişti.

ENERJİ KONUSU DA MASADA

Görüşmede, küresel salgın ve ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle yükselen enerji fiyatları ile enerji tedariği konusunda gündeme gelebilecek muhtemel sıkıntıların masaya yatırılması bekleniyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’da bulunan terör örgütü FETÖ mensuplarının iadesi konusunda daha önce Angela Merkel’e sunduğu dosya ile ilgili Scholz’la da görüşeceği belirtiliyor.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Mantıklı olalım 14.03.2022 20:48
    Ülkemize ve tarihimize yakışır bir saray ve tören. Bunu gören tüm devlet adamlarının Türkiye'ye bakış açısı değişiyor. Ülkemle tekrar gurur duyuyorum.
  • burak van 14.03.2022 20:03
    BEN ülkemi çok seviyorum
  • Yavuz Özmen Almanya 14.03.2022 19:46
    Heredot Cevdet kardeşim. AB ye girmeye gerek yok. Almanyanın bir limited şirket olarak 3,5 Kat trilyon faiz borcu var, Fransanın 3e yakın, ispanyada işsizlik almış başını gidiyor, İtalya ehh işte, doğu Almanya da öyle. Rusyanın 250 milyar ve Türkiye 460 milyar borcu olması lazım. Bizde olan enerji, gaz ve verimli topraklar çok, buji daha iyi kullanmamız gerekiyor. Şimdi okuyan dostlarım şunu düşünmesin. Vw, mercedes vs şirketleri var ve karşılığı var. Evet bu doğru, eğer seneye otomobil satışlar gerilesin hersey domino taşı gibi birbirine düşer. En önemli sektör gıda ve enerjidir, bunu iyi kullanmaliyiz. Allaha emanet olun kardeşlerim
  • Kübra 14.03.2022 17:52
    Muhtesem bir gösteri Türk askerine yakışır ve Başkanımıza yakışır bir ordu
  • HEREDOT CEVDET 14.03.2022 17:01
    AB ye üyelik sürecini, 50 yıl daha beklemeye gerek yok,