İsveç'te göçmen öğrencilere dil dersi veren İsveçli bir öğretmenin, öğrencilere bağırarak sert söylemlerde bulunması tepkilere neden oldu.

Devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Malmö kentinde, devlete ait SFI isimli eğitim kurumunda İsveççe dil dersi veren öğretmen, sinir krizi geçirerek, göçmen öğrencilere sert söylemlerde bulundu.

Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra öğretmen büyük tepki topladı.

Malmö SFI Dil Dairesi Müdürü Andreas Eriksson, görüntüleri izlediğinde büyük şok yaşadığını ve gözlerine inanamadığını söyledi.

Öğretmenin izne çıkarıldığını aktaran Eriksson, öğrencilerle diyalog halinde, gerçekleşen olayın araştırıldığını kaydetti.

Görüntüler sosyal medyada yayımlandıktan sonra yüzlerce kişi öğretmenin istifasını istedi.

Tepki çeken görüntülerde, öğretmen, göçmen bir kız öğrenciye bağırarak adını soruyor.

Masaya vurarak sert söylemlerine devam eden öğretmene, karşısında korkan öğrenci cevap veremiyor.

Başka bir göçmen kadın öğrenci de olaydan kötü etkilendiğini ve dışarı çıkmak istediğini belirtiyor.

Buna daha çok sinirlenen öğretmen ise "Oturduğun yerde otur, dışarı çıkmana izin vermiyorum." şeklinde bağırarak kapıyı sert şekilde kapatıyor.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • aLp 15.03.2022 01:53
    Öğretmen : Erkekler de olan direğin (eli ile gösteriyor) adı nedir? 1. Öğrenci : bilmiyorum. Öğretmen : söyle , söyle sen isveçte nekadardır yaşıyorsun , söyle 1. Öğrenci : bilmiyorum... 2. Öğrenci : afedersiniz çıkabilirmiyim? Öğretmen : otur oturduğun yerde çıkamazsın, neden çıkacaksın ki.. 2. Öğrenci : korkuyorum, burada daha fazla kalamam Öğretmen : Senin gidecek hiçbir yerin yok. Burada kilitlisin 2. Öğrenci muhtemelen korkudan kusacağım diyor o arada (kayıtta duyamadım). Öğretmen: Buyur kus ama Kusarsan kendin temizlersin. 2. Öğrenci ağlıyor arkadan bir kaç erkek Şakira (bizde Şakire) gel diye sesleniyor
  • .dereköylü. 15.03.2022 00:38
    Öğretmeni böyleyse, siyasetçiside böyledir, sokaktaki temizlik işçiside, çünkü hepsini yetiştiren o öğretmenlerdir... Kahrolsun faşizm, kahrolsun ırkçılık.
  • Yaşar 15.03.2022 00:37
    Bügün İngiltere hükümeti Ukraynalı mülteciyi kabul eden her ev sahibine 350 sterlin vereceğini vaad ediyor. İslam coğrafyasında yapılan katlimlara ses çıkarmayan modern denilip özenilen batı Bu dur. On yollar öncesinde anılan ülkede kendi halkından olan fakir sahipsiz çocukları dahi köle olarak acımasızca en ağır işlerde çalıştırıp o masumlara zülmetmiştir. Bunları görmeyip özenen içimizdeki batı hayranlarını yüce ALLAH’ a havale ediyorum. İslam ümmeti özüne dönmediği sürece bu zülüm üzerimizden kalkmaz.
  • Aynen 14.03.2022 23:05
    Cahil ağrupa
  • vedo 14.03.2022 22:12
    herkes serefli ve saygili deyil ne yazikki
Daha fazla yorum görüntüle